Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung vil købe LCD-tv paneler fra ærkerivalen LG.Display - FlatpanelsDK

Samsung vil købe LCD-tv paneler fra ærkerivalen LG.Display

30 Jan 2017 | Rasmus Larsen |

Samsung, verdens største tv-producent, er blevet tvunget til at søge hjælp hos ærkerivalen, ifølge Bloomberg. Det vil være første gang, at de to sydkoreanske selskaber udveksler LCD-paneler. Samarbejdet opstår af nød og som følge af kæde af bemærkelsesværdige begivenheder.

En kæde af begivenheder

Kinesiske Foxconn har opkøbt Sharp. Det lyder umiddelbart urelateret til ovenstående, men det har sat gang i en kæde af begivenheder, som har givet genlyd i hele forsyningskæden af LCD-tv paneler.

Foxconn ønsker at sælge tv-skærme med et Sharp-logo på fronten, men før Foxconn overtog Sharp, solgte selskabet rettighederne til at bruge logoet i USA til kinesiske Hisense. Skal Foxconn få en fod indenfor i USA, bliver de derfor nødt til at genforhandle med Hisense og sikre sig mere kapacitet fra egne LCD-fabrikker. Indtil videre har det ledt til, at de har stoppet leveringerne af LCD-paneler til både Hisense og Samsung.

Samsung har undervejs i samme periode lukket en såkaldte 7. generations fabrik, der producerede LCD-paneler til 40-tommer segmentet. Disse begivenheder har ført til en situation, hvor der er mangel på LCD-paneler til tv-skærme. Det kan også for konsekvens for priserne.

- “The abrupt supply halt by Sharp will have a domino effect on other TV makers from Samsung to Sony,” sagde Chung Won-suk, analytiker ved HI Investment & Securities Co. til Bloomberg. “That will cause the supply shortage to persist throughout the year and help sustain the price rally at least until the first quarter.”


Samsung tvunget i armene på LG.Display

Den anspændte situation i branchen har tvunget Samsung til at søge alternativer og det lader til, at LG.Display er den eneste partner, der kan levere i den mængde, som Samsung ønsker at aftage.

Dette er naturligvis bemærkelsesværdigt, da de to sydkoreanske selskaber er ærkerivaler. Det vil være første gang, at de udveksler LCD-paneler. Samsung er verdens største producent at tv-skærme, mens LG.Display – LGs afdeling for skærmproduktion – er verdens største producent af LCD og OLED-paneler til tv-skærme.

De to selskaber har indtil videre kun bekræftet, at de er i forhandlinger.

Bloomberg mener at vide, at Foxconn, igennem datterselskabet Sakai Display, forsynede Samsung med 4 millioner LCD-tv paneler årligt. LG.Display skal angiveligt levere helt op til 3 millioner af disse. Samsung har samtidig sagsøgt Foxconn i USA og søgt kompensation på $429 mio. dollars.

Aftalen dækker kun over LCD-paneler. Grise får vinger før Samsung begynder at købe OLED-paneler hos konkurrenten. LCD-panelerne, som Samsung hidtil har indkøbt fra Foxconn, har været af typen IPS LCD. De har været brugt i billigere modeller fra Samsungs 5 og 6-serie. Det må formodes, at det stadig er tilfældet med panelerne fra LG.Display. I de dyrere modeller – såsom dette års ”QLED” – bruger Samsung egne VA LCD-paneler.

Om dette er starten på et smukt sydkoreansk samarbejde eller blot en midlertid situation, må de kommende år give os svaret på.

- Kilde: Bloomberg

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

'Dune 2' kan nu købes og lejes i 4K Dolby Vision & Atmos – se priser

16 Apr 2024 |

Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

16 Apr 2024 |

Streamingforbruget når nye højder Danmark

16 Apr 2024 |

Altibox udmelder store prisstigninger på tv-pakker

16 Apr 2024 |

DTS:X lander på Disney+ i maj med 18 Marvel-film og Queens-koncert

15 Apr 2024 |

Medie: Disney tæt på store fodbold-rettigheder i Danmark

15 Apr 2024 |