Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSony ZD9 får Dolby Vision, YouTube HDR og Android TV 7.0 - FlatpanelsDK

Sony ZD9 får Dolby Vision, YouTube HDR og Android TV 7.0

06 Jan 2017 | Rasmus Larsen |

Sony havde planlagt dette. Det bliver ikke kun det nye OLED-tv, som vil understøtte Dolby Vision. Sidste års ZD9 topmodel får også Dolby Vision med en firmwareopdatering.

Dolby Vision på Sony ZD9

Sony overraskede alle på CES 2017. Udover at lancere OLED-tv, slog Sony sig sammen med Dolby om at bringe Dolby Vision til adskillige tv-skærme.

Sony havde også en anden overraskelse oppe i ærmet. Sidste års ZD9 topmodel får Dolby Vision med en firmware-opdatering senere på året.

Her skal det nok understreges, at Dolby Vision kræver dedikeret hardware – en hardware-composer – så denne har været indbygget siden lanceringen i sensommeren/efteråret 2016 uden nogen har opdaget det. Da vi spurgte en Sony-chef om hvordan de havde formået at holde det hemmeligt fik vi blot et tilfredst smil. Det samme ovre hos Dolby, da vi mødte dem på Wynn-hotellet i dag.

Sony ZD9


Sony kunne ikke bekræfte præcis hvornår opdateringen frigives, men de håber at have noget klar midt i 2017.

YouTube HDR & Android TV

For at understøtte Dolby Vision fuldt ud i apps, kræver det at tv’et kører Android TV version 7.0 (Nougat). Sony vil også opdatere ZD9 med version 7.0. De to opdateringer hænger muligvis sammen, men det kunne Sony dog ikke bekræfte, da vi mødte dem på CES.

Herudover vil Sony bringe YouTube HDR til Sony ZD9.

Alt dette er naturligvis en glædelig nyhed for ejere af ZD9, som købte skærmen fuldstændig uden forventning om Dolby Vision. Det er bare en skam, at Sonys UHD Blu-ray-afspillere ikke understøtter formatet. Modsat ZD9 kommer det ikke med en firmware-opdatering, får vi at vide.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |

'Dybet', 'Aliens', 'Titanic' og 'Livsfarlig løgn' endelig klar i 4K i Danmark

26 Mar 2024 |