Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonStofa præsenterer ny tv-boks baseret på Android TV - FlatpanelsDK

Stofa præsenterer ny tv-boks baseret på Android TV

05 Jan 2017 | Rasmus Larsen |

Stofa går sammen med Google for at bygge en ny tv-boks, som kører på Android TV-platformen. Det bliver en kombineret tuner- og streaming-boks, fortæller tv-udbyderen i dag på CES 2017.

Stofa bygger tv-løsning på Android TV

Apple, Google, Amazon og andre store amerikanske giganter vil gerne have en fod indenfor på tv-markedet. Det gør de delvist ved at bygge tv-styresystemet og Googles variant hedder som bekendt Android TV.

Det er denne software, som skal ligge til grund for en ny ”næste generations” tv-boks fra Stofa, lyder det i dag fra den danske udbyder på CES.

- ”Forbrugernes krav til underholdning via deres tv tager tigerspring fra år til år. Men underholdningen er i dag spredt ud på et stort antal platforme med forskelligt indhold, brugerflader og tekniske forudsætninger, og det er utilfredsstillende for forbrugerne,” siger Stofas adm. direktør Ole Fruekilde. ”Derfor arbejder vi på et helt nyt tv-univers, som vi kalder næste generations tv. Her bliver det afgørende for os at tilbyde ét samlingspunkt, dvs. en kombineret underholdningssøgemaskine og personlig tv-assistent, der kan samle alle behovene ét sted. Det arbejder vi henimod, og den nye tv-boks bliver første skridt på vejen.”

Ambitionen er, at den nye boks skal sætte nye standarder for tv-oplevelsen på det danske marked, lyder det yderligere.

Stofa Android TV-boks


Kører Android TV 7.0

Tv-boksen udvikles i samarbejde med Google og sydkoreanske Kaon Media. Den vil fra start blive baseret på seneste version af Android TV 7.0 (Nougat) og yderligere have 4 DVB-C tunere, indbygget WiFi, 2GB RAM og dekodning af 4K UHD.

Udover at give adgang til Stofas tjenester, vil boksen give adgang til Google Play app-butikken med apps og spil. Herfra kan der også lejes film og streames fra f.eks. Netflix.

- ”Det er helt afgørende for os, at vi følger forbrugernes ønsker, og der er ingen tvivl om, at de går i retning af convenience, større selvbestemmelse og individualisering. Derfor vil vores nye Android-løsning blandt andet kunne søge på tværs af alle medier og platforme. Konkret betyder det eksempelvis, at hvis du søger på ”Star Wars”, så vil du få resultater på tværs af streamingtjenester og flow-tv. Og har du ikke abonnement på den pågældende streamingtjeneste, så kan du hurtigt og nemt få det med et par klik med fjernbetjeningen,” forklarer Ole Fruekilde.

Boksen kommer til at understøtte indhold i Ultra HD-opløsning. Den vil også have indbygget Chromecast-funktion, så du trådløst kan sende indhold fra mobil eller tablet over på skærmen. Der udvikles en ny fjernbetjening med indbygget mikrofon til stemmestyring/søgning.

Den nye tv-boks forventes udrullet på det danske tv-marked i efteråret 2017.

Stofa har knap 500.000 danske tv og bredbåndskunder.

Stofa Android TV-boks:

Android TV™ 7.0 Nougat
4K (3840 x 2160 pixels)
Google Play app-butik
Chromecast indbygget
16GB lagerplads
2GB RAM
Understøttelse af USB-harddisk
MW & OS: iWedia on Android TV™ 7.0 Nougat
Videodekodning: 4K UHD HEVC 2048p60/MP4/MPEG2/VP9/HDR
Lyddekodning: MPEG-1 layers 1,2, ACC LC, HE-AACv1/2, MP3 Dolby Digital, Dolby Digital Plus
NorDig compliant 4 DVB-C-tunere
WiFi 802.11ac 3x3 2.4GHz/5GHz dual band selectable, BLE 4.0

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |