Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouSee: Tv-nedbrud skyldes kriminel handling - FlatpanelsDK

YouSee: Tv-nedbrud skyldes kriminel handling

05 Jan 2017 | Rasmus Larsen |

Det landsdækkende nedbrud nytårsaften skyldes en kriminel handling, konkluderer YouSee efter en intern undersøgelse. Sagen overdrages nu til politiet.

Sag overdrages til politiet

Nytårsaften måtte over en million danskere undvære tv-kanaler fra YouSee, hvilket betød at mange glippede Dronningens nytårstale.

YouSee arbejdede på dagen for at få alt op at køre igen. Siden nytårsaften har en intern task force gennemgået og analyseret fejlen. Fejlen opstod i det udstyr, som YouSee bruger til at distribuere tv-signalerne.

- “Denne hændelse har siden i lørdags berørt os alle i TDC Group. Vi har arbejdet på højtryk for at genetablere tv-signalet og undersøge hændelsesforløbet, og mange medarbejdere har tilsidesat deres ferie for at hjælpe. Der har været mange spekulationer om årsagen til nedbruddet. Vi har ikke ønsket at bidrage til spekulationerne, så længe analyserne var i gang”, siger koncernchef Pernille Erenbjerg fra TDC Group.

Den interne undersøgelse peger på, at der har været tale om kriminel handling:

- “Efter en omfattende undersøgelse af sagen, herunder med involvering af eksterne eksperter, har vi nu et klart billede af, hvad der er sket. Der er tale om et kompliceret nedbrud, som kræver detaljeret viden om YouSees setup og tv-platform. Vi vurderer på den baggrund, at der er tale om en bevidst skadelig handling. Vi har derfor overgivet sagen til politiet, og vi kan dermed ikke kommentere yderligere”, siger Pernille Erenbjerg.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Netflix' satsning på live-sport begynder at tage form

29 Mar 2024 |

Apple eksperimenterer med sport i 8K 3D

29 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |