Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLGs første UHD Blu-ray-afspiller, UP970, har Dolby Vision - FlatpanelsDK

LGs første UHD Blu-ray-afspiller, UP970, har Dolby Vision

04 Jan 2017 | Rasmus Larsen |

LG er sent til ballet, men til gengæld bringer de nyt til bordet. Den sydkoreanske producentes første UHD Blu-ray-afspiller bliver en af de første, som understøtter Dolby Vision HDR-formatet – ligesom selskabets OLED-tv.

Dolby Vision hele vejen rundt

I filmverdenen er der på nuværende tidspunkt to relevante HDR-formater: HDR10 og Dolby Vision.

Dolby Vision har den fordel, at det kan fungere med 12-bit farver og arbejde med såkaldte dynamiske metadata, hvor f.eks. lysniveauet i filmen kan sættes for hver scene i stedet for én gang overordnet for filmen.

LG har siden 2016 haft understøttelse af Dolby Vision i topmodellerne indenfor LCD og OLED, men ikke før nu har man kunnet opleve formatet via Blu-ray-skiverne. Kun streamingtjenester har tilbudt indhold i Dolby Vision.

LG UP970 Blu-ray-afspiller


UP970 UHD Blu-ray-afspiller

Flere konkurrenter lancerede UHD Blu-ray-afspillere sidste år, men LG ventede. De sagde på en præsentation i dag, at de oplever, at markedet for UHD Blu-ray nu er på et ”tipping point”. Derfor melder de sig på banen.

Afspilleren skal hedde UP970. Foruden Dolby Vision understøtter den naturligvis HDR10-formatet, da det er påkrævet af UHD Blu-ray-standarden, som også bygger på Ultra HD-opløsning, 10-bit farver og et udvidet farverum.

På trods af LGs alliance med Dolby, bliver UP970 bliver ikke den første afspiller til at understøtte Dolby Vision-formatet. Også Oppos første UHD Blu-ray-afspiller vil understøtte det vha. en senere firmwareopdatering. Det samme gælder for LG, som tilføjer formatet med en senere opdatering.

Det vil også være muligt at streame i 4K, HDR10 og Dolby Vision-kvalitet fra streamingtjenester såsom Netflix og Amazon.

LG UP970 lanceres i marts. Prisen kendes endnu ikke. Opdatering: Dansk vejledende pris bliver 2999 kroner.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Netflix' satsning på live-sport begynder at tage form

29 Mar 2024 |

Apple eksperimenterer med sport i 8K 3D

29 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |