Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung vil angiveligt kalde nye LCD-tv for 'QLED' - FlatpanelsDK

Samsung vil angiveligt kalde nye LCD-tv for 'QLED'

27 Dec 2016 | Rasmus Larsen |

Når Samsung i starten af januar går på scenen på CES-messen for at præsentere tv-produkterne for 2017 bliver det under navnet ‘QLED’, mener Forbes at vide. Der er imidlertid tale om en forlængelse af LCD-teknologien.

Fra ‘LED’ til ‘SUHD’ til ‘QLED’

Samsung har igennem tiden spillet med markedsføringsmusklerne og markedsført klassisk LCD-teknologi under først ‘LED’ og i de seneste to år ‘SUHD’.

Fra næste år ser det ud til at vi skal begynde at forholde os til ‘QLED’. Du genkender måske allerede udtrykket for det har spøget i kulissen i lidt tid ny. QLED refererer oprindeligt til en helt nyt selv-emitterende skærmteknologi, der havde lighedstræk med OLED.

Samsung lader imidlertid til at ville kalde den nye generation af LCD-tv for ‘QLED’ - måske for bevidst at henlede forbrugernes tanker på OLED. Q’et refererer til de små “quantum dots”, som bidrager til at gøre lyset renere.

Samsung JS9505


50% højere lysstyrke

Den koreanske avis ETNews fortæller, at Samsung vil benytte termer såsom “HDR1500“, “Q HDR” og “Real Black” i salgsarbejdet. Samsung markedsførte tv-modellerne for 2016 under “HDR1000” for at angive, at den maksimale lysstyrke kunne nå 1000 nits. Samsung vil derudover promovere “color volume”, altså evnen til at at gengive et stort farverum, forlyder det. De nye skærme skulle også have forbedret sortniveau.

Det forlyder ikke om skærmene bliver buede eller flade.

Såfremt informationen er korrekt, vil Samsung således samtidig lægge ‘SUHD’, der i to år været markedsføringsnavnet for LCD-tv, i graven. Vi bliver klogere i starten af januar, når CES 2017 starter i Las Vegas.

- Kilde: ETNews, Forbes

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |