Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAmazons 'The Grand Tour' kan streames i 4K/HDR i Danmark - FlatpanelsDK

Amazons 'The Grand Tour' kan streames i 4K/HDR i Danmark

16 Dec 2016 | Rasmus Larsen |

Amazon har et pænt katalog af indhold i den højeste billedkvalitet, men på de globale markeder, herunder Danmark, er det kun ’The Grand Tour’ som kan opleves i 4K/HDR indledningsvis. Adgangen blev åbnet dagen efter lanceringen.

Gradvis udrulning af 4K/HDR

Amazon ser ud til at have haft en vellykket udrulning af Prime Video tjenesten globalt. Serverne har i hvert fald stået imod presset.

På lanceringsdagen var der ikke hul igennem til den bedste billedkvalitet, som tjenesten udbyder, men med en opdatering af Amazon Prime Video app’en på LG og Samsung Smart TV, blev der åbnet på andendagen.

Læs også: Amazon Prime Video er lanceret i Danmark, pris på 25 kr/md

Amazon fortæller FlatpanelsDK, at kun ’The Grand Tour’ vil være tilgængelig i 4K/HDR til at starte med. I USA er der også adgang til tv-serier såsom ’The Man in the High Castle’, ’Transparent’ og ’Mozart in the Jungle’.

- "Pt. kan The Grand Tour ses i HDR globalt. Amazon agter at udvide med 4K og HDR til brugere i hele verden, men på det punkt har de ikke noget at annoncere i dag," fortæller Amazons danske PR-afdeling til FlatpanelsDK.

The Grand Tour 4K/HDR


4K/HDR på LG og Samsung TV

FlatpanelsDK har bekræftet, at det virker efter seneste app-opdatering (version 1.0.7) på LG 2016 OLED. På billedet ovenfor kan du nede i venstre hjørne se, at både HDR og Ultra HD sendes igennem.

Flere brugere har overfor FlatpanelsDK bekræftet, at det også virker på 2015 og 2016 Samsung ”SUHD” Smart TV.

Det lader ikke til at virke på PlayStation 4 Pro og Xbox One S på trods af, at disse på papiret kan levere kvaliteten. Det skal understreges, at spilkonsoller stadig ikke er officielt understøttet af Amazon på de internationale markeder, som Amazon tiltrådte i onsdags.

- ”Vi har desværre ikke mere information at dele fra Amazon på nuværende tidspunkt”, sagde Amazons danske PR-afdeling , da FlatpanelsDK spurgte ind til understøttelse af spilkonsoller.

For at få adgang på spilkonsollerne kan man i stedet kan kortvarigt logge ind på den amerikanske eller britiske app-butik og hente Amazon Prime Video app’en derfra. Den virker fortsat, når man skifter tilbage til sin danske bruger. Man altså kun i op til 1080p HD-kvalitet.

Hvad angår Amazons egne FireTV-produkter, så er der heller intet nyt mht. en dansk lancering:

- "Fire TV er pt. kun tilgængeligt i USA, UK, Tyskland, Østrig og Japan," lyder det.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |