YouSee: Tv-streaming via app stiger kraftigt - FlatpanelsDK
YouSee

YouSee: Tv-streaming via app stiger kraftigt

22 Nov 2016 | Rasmus Larsen |

Kunder nedgraderer og opsiger tv-pakken hos YouSee, men på streaming-delen oplever selskabet stor succes. De siger, at kunderne har trykket ”play” i YouSee app’en 51,5 millioner gange det seneste halve år. Der er dog stadig ingen planer om at omfavne tv-platforme såsom Apple TV.

Succes i en omstillingsfase

YouSee kæmper med et dalende antal tv-kunder, hastig nedgradering af tv-pakkerne og en boks-strategi, som endnu ikke lever op til målsætningerne. De oplever dog succes på streaming-delen via mobil app’en.

Med app’en har kunder hos YouSee adgang til bl.a. tv-kanaler og arkivindhold. Det er særligt sport og event-programmer, som Vild med Dans, der trækker folk til på streaming, lyder det. Alene i det sidste halve år har kunderne trykket ”play” på et tv-program i app’en 51,5 millioner gange. Det svarer til, at hver kunde i gennemsnit har set ca. 37 programmer via app’en.

- ”At se tv via mobil eller tablet er blevet en naturlig forlængelse af tv-oplevelsen for danskerne. I dag har mange kunder gerne appen kørende samtidig med, at de laver noget andet eller er på vej et sted hen,” fortæller Jacob Mortensen, direktør for tv, YouSee.

YouSee siger, at rekorden for flest samtidige seere blev sat da FCK mødte Leicester i Champions League for nylig. FCK møder i aften FC Porto.

- ”Vi kan se, at for to år siden streamede ca. 90 pct. af danskerne typisk derhjemme via deres eget wi-fi-netværk. Det tal er nu nede på 70 pct., og det har bestemt ikke noget at gøre med, at vi streamer mindre. Det hænger bl.a. sammen med, at en stadig større andel ser f.eks. Den store bagedyst via tv-arkivet i toget på vej til arbejde eller måske lige det sidste kvarter af den serie, som man troligt følger med i, men mangler lidt af. Og dem, der ser tv hjemme, bruger også appen, når bl.a. forældre og børn ser forskellige programmer på f.eks. TV 2 og TV3 samtidig,” tilføjer Jacob Mortensen


YouSee boksBoks-strategi er en hæmsko

Tallene er imponerende og vidner om, at YouSee i en turbulent tid med flere direktørrokader og skiftende strategier for tv-forretningen har fundet en retning at forfølge. Samtidig står det dog klart, at YouSee’s strategi om at samle tv-oplevelsen i hjemmet udelukkende via egen tv-boks er en hæmsko.

Målsætningen for YouSee-boksen er at få den ud i 45% af kundernes hjem i 2018. Det svarer til, at minimum 24.000 af de eksisterende kunder, uden tv-boks i dag, hvert eneste kvartal frem mod udgangen af 2018 skal tilføje en YouSee-boks. Det mål får tv-udbyderen svært ved at realisere. I sidste kvartal blev der tilføjet 7000 bokse og i kvartalet før – lanceringskvartalet for den nye boks – kun 4000 bokse.

Det åbenlyse alternativ er naturligvis at omfavne tv-platforme såsom Apple’s tvOS (Apple TV), Android TV, webOS og Tizen, og ride på samme bølge, som ’YouSee TV & Film’ app’en til mobil rider på. Det har YouSee indtil videre afvist at gøre fordi de vil styre tv-oplevelsen fuldstændig vha. YouSee-boksen. Selskabet vil heller ikke lancere en app til Apple TV som supplerende tilbud til egen boks.

For god ordens skyld spurgte FlatpanelsDK i dag YouSee om planerne har ændret sig.

- ”Vi kigger fortsat på mulighederne, men der forelægger ingen konkrete planer om lancering [på Apple TV eller Android TV, red] på nuværende tidspunkt,” udtaler Maria Bagge Jensen, Kommunikationspartner, YouSee.

Konkurrenter såsom Telia TV og Canal Digital har for nylig lanceret apps til Apple TV.

Om brug af ‘YouSee TV & Film’ app’en

De mest populære programmer at se via appen er typisk sportsbegivenheder, finaler som Vild med dans, og Den store bagedyst.
Rekorden for antal brugere, der ser det samme tv-program på én gang, udvikler sig hele tiden, men f.eks. havde CL-kampen mellem FCK og Leicester 44.000 seere alene på appen.
Streamingtjenesten følger gratis med for alle YouSee tv-kunder.
De store ferier – særligt jul og påske – trækker altid mange brugere til. Her er det tydeligt, at folk prioriterer at se tv – også i appen.
51,5 millioner gange har danskerne fra 1. maj til 31. oktober 2016 trykket ”play” i appen ”YouSee Tv & Film”. Ud af de mere end 50 mio. afspilninger er 26 mio. streaming af live-tv – eller hvad der svarer til ca. 50 pct. Herefter følger streams i arkiv, og resten er fordelt på film, serier og ’start forfra’.
Appen kan downloades til iPhone og Android-mobiler, iPads og tablets på Google Play og AppStore.Del på:


Flere nyheder

Dolby Vision Atmos

Første live-transmission i Dolby Vision og Dolby Atmos gennemført

25 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Dell U3818DW

Dell introducerer 38" buet U3818DW monitor med USB Type-C

25 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Sony Dolby Atmos soundbar

Sony lancerer sin første Dolby Atmos-soundbar

24 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
TCL Roku TV

Førende tv-platform i USA runder 15 mio. aktive brugere

24 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Farang C More

Interview: C More søsætter satsning på originalt indhold

21 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Dolby Vision

Paramount vil frigive film i Dolby Vision & Atmos på UHD Blu-ray

21 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Dunkirk

Christopher Nolan kritiserer skarpt Netflix's filmsatning

20 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Bedste mediebokse

Guide: Bedste mediebokse til HBO, Netflix, TV2 Play, Viaplay m.fl.

19 Jul 2017 | Flatpanels |