Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix kan nu opleves i 4K UHD på en Windows 10 PC - FlatpanelsDK

Netflix kan nu opleves i 4K UHD på en Windows 10 PC

21 Nov 2016 | Rasmus Larsen |

Den højeste billedkvalitet, som man hidtil har kunnet få fra Netflix på en PC, har været 1080p HD. Det ændrer sig i dag, hvis du kører Windows 10, bruger Edge browseren og har en PC med nyeste Intel-processor.

Kræver Intel Kaby Lake

Netflix har tilbudt 4K-streaming på tv-enheder, såsom Ultra HD-tv, mediebokse og senest spilkonsoller i nogle år efterhånden. Selskabet har også for nylig introduceret streaming i HDR10 og Dolby Vision-kvalitet.

PC-ejere har dog måtte kigge langt efter disse herligheder, primært pga. bekymringer om piratkopiering. Det er simpelthen for nemt at kopiere et videostream i 1:1 kvalitet med den rette software.

Det ændrer sig i dag, siger Microsoft. Selskabets Edge browser bliver den første, som vil understøtte Netflix i 4K UHD-opløsning.

- “Your binge-watching favorites on Netflix are now available in 4K exclusively on compatible PCs and 2-in-1 devices, on Windows 10. Check out the new streaming experience with Microsoft Edge, the only browser that supports Netflix 4K content,” skriver Microsoft.

Udover Edge browseren skal du have en PC med 7. generation Intel Core processor (også kaldet Kaby Lake). Odds er, at du har en ældre processor i din PC, med mindre du har købt ny maskine indenfor den seneste måned.

Ny Netflix web interface


HEVC-dekodning og DRM-krav

7. generation Intel processorer har indbygget dekodning af HEVC, som er efterfølgeren til MPEG4 og som Netflix bruger til at nedpakke de store 4K-videofiler. Herudover har processorerne de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger; nærmere bestemt stærkt DRM.

Nyheden er annonceret af Microsoft. Netflix har endnu ikke kommenteret på om andre browsere også vil begynde at understøtte 4K-kvalitet. For at nyde den høje kvalitet fra Netflix skal du desuden have det dyreste abonnement.

Netflix er ikke det eneste selskab, som vil tage den nye stærkere DRM-beskyttelse på Intels processorer i brug. Sony annoncerede for nylig, at de i USA vil begynde at tilbyde film i den høje kvalitet på PC’er via ‘Sony Ultra’-tjenesten fra 1. kvartal 2017.

Hvis du vil have en billigere løsning, kan du kigge på f.eks. Chromecast Ultra.

- Kilde: Microsoft

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |