Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung: Buede TV er kommet for at blive - FlatpanelsDK

Samsung: Buede TV er kommet for at blive

24 Oct 2016 | Rasmus Larsen |

I april 2016 foreslog branchetal, at buede tv-skærme ikke var blevet en succes i Danmark. Samsung ser dog anderledes på sagen og siger i dag, at en tredjedel af solgte Samsung TV på 55 tommer eller derover sidste år var buede.

33% af store Samsung TV er buede

Samsung mener bestemt, at der er et marked for de buede tv-skærme. Den sydkoreanske producent introducerede første gang formatet for tre år siden i form af et OLED-tv, der dog aldrig kom til Danmark, og senere på LCD-tv i 2014.

Selskabet fortæller i dag, at 33% af solgte Samsung TV på 55 tommer eller derover solgt i Norden i 2015 var buede. Tallet for det danske marked var 37%. Foreløbige tal for 2016 oplyses ikke.

- ”En del af Samsungs målsætning er at kunne tilbyde et bredt sortiment til vores kunder. Alle produkter behøver ikke have bred appel, og der skal være lidt til forskellige underholdningsbehov. Især blandt de designorienterede forbrugere, der søger noget lidt ud over det sædvanlige, oplever vi efterspørgsel på de buede TV,” fortæller Christian Skøtt, salgschef for TV hos Samsung Danmark, som er tiltrådt tidligere på året.

Samsung buet TV


Branchetal fortæller anden historie

Foruden at være anderledes på design, mener Samsung, at buede tv-skærme kan sammenlignes med biograflærrder, der til tider er buede. De er derfor oplagte i dedikerede filmrum, lyder det.

- ”En forbrugerundersøgelse, vi lavede for nogle år siden, viste, at det især var blandt mændene, at der var ønske om at lave et særligt TV-rum. Så en del af salget hænger måske også sammen med, at mændene har fået mere at sige, når det kommer til indretning af hjemmet,” siger Christian Skøtt.

Samsungs optimisme deles dog ikke af resten af branchen. Næsten samtlige andre store producenter har i år droppet de buede TV og LG, som startede på nogenlunde samme tid som Samsung, har kun én model tilbage i porteføljen. Officielle branchetal afslørede, at kun 4% af de solgte tv-skærme i 2015 var buede.

Om Samsung vil fortsætte med satsningen på buede tv-skærme i 2017, melder selskabet ikke noget om. Det bliver vi klogere på i januar på CES-messen i Las Vegas, hvor næste års modeller præsenteres.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |