Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNintendo's nye spilkonsol er en konsol/tablet hybrid, kommer til marts - FlatpanelsDK

Nintendo's nye spilkonsol er en konsol/tablet hybrid, kommer til marts

21 Oct 2016 | Rasmus Larsen |

Nintendo har endelig løftet sløret for spilkonsollen, som har gået under kodenavnet ”Project NX”. Den nye Nintendo Switch er en slags hybrid imellem en spilkonsol til tv’et og en tablet. Den vil byde på klassiske spil som Mario og Zelda.

Nintendo Switch er ny spilkonsol

Nintendo har aldrig været bange for at skille sig ud og gøre tingene anderledes end Sony og Microsoft på markedet for spilkonsoller. Denne strategi har til tider kastet stor succes af sig.

Det er også temaet for den nye Nintendo Switch spilkonsol, som skal følge op på en fejlslagen satsning på Wii U, der modsat den oprindelige og ekstremt succesfulde Wii, netop lagde sig mere op af en traditionel konsol. Nintendo Switch er en slags hybrid imellem en spilkonsol til tv-skærmen og en tablet, som kan tages med rundt.

Nintendo Switch spilkonsol


Selve hardwaren til at afvikle spil sidder i spilkonsollen, så man kan spille de samme spil, uanset om man er hjemme eller ude. Spilkonsollen afvikler spil i HD-kvalitet. Det er uklart om den vil understøtte f.eks. HDR (High Dynamic Range), som Sony og Microsoft satser på.

- “Nintendo Switch allows gamers the freedom to play however they like,” sagde Reggie Fils-Aime, President for Nintendo USA. “It gives game developers new abilities to bring their creative visions to life by opening up the concept of gaming without boundaries.”

Nintendo Switch spilkonsol


Zelda, Mario, Skyrim m.fl.

Når konsollen isættes docken til brug på tv-skærmen, kan de afmonterbare ”Joy-Con” controllere enten sammensættes til én spilcontroller, bruges i hver hånd, eller bruges af to forskellige personer til multi-player spil. Det er også muligt at tilkøbe en ”Joy-Con Pro” controller, som er en traditionel spilcontroller.

Spil kommer på små hukommelseskort, som kan isættes konsollen.

Nintendo Switch spilkonsol


Nogle af de første spil, som kommer til Nintendo Switch bliver The Legend of Zelda, Mario Kart, Super Mario, Splatoon og The Elder Scrolls 5: Skyrim. Nintendo annoncerede, at de har partnerskaber 48 spilstudier, herunder Activision, Bethesda, Electronic Arts, SEGA Games, Telltale Games og Ubisoft.

Nintendo Switch lanceres i marts. Selskabet vil afsløre flere detaljer senere.


Nintendo Switch spilkonsol


Nintendo Switch spilkonsol


- Kilde: Nintendo

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |

'Dybet', 'Aliens', 'Titanic' og 'Livsfarlig løgn' endelig klar i 4K i Danmark

26 Mar 2024 |