Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonStofa tager Viasat's Ultra HD-sportskanal ind - gratis indtil nytår - FlatpanelsDK

Stofa tager Viasat's Ultra HD-sportskanal ind - gratis indtil nytår

07 Oct 2016 | Rasmus Larsen |

Stofa bliver den tredje tv-udbyder, som kan tilbyde kunderne bl.a. Champions League og Premier League i den høje Ultra HD-kvalitet. De har netop taget Viasat Ultra HD-kanalen ind og den er gratis indtil nytår. Det skriver business.dk.

Ultra HD-sportskanal hos Stofa

Stofa overhaler ærkerivalen hos YouSee i at tilbyde bedst mulig billedkvalitet i Ultra HD-opløsning. YouSee, der er Danmarks største tv-udbyder, har indtil videre afvist at tage kanalen ind. Udover Stofa, tilbydes kanalen selvsagt hos Viasat samt hos Waoo via fiber-nettet.

Stofa tilbyder kanalen gratis til alle kunder frem til nytår på kanalpladsen for ’Ekstrakanalen’. Efter nytår bliver det en betalingskanal.

- ”Viasat Ultra HD-kanalen er lagt ud som en prøvekanal, som alle kan se gratis med på frem til nytår. Fra 2017 bliver den så en betalingskanal. Omkring 20 procent af de TV, der står i danske hjem, kan vise ultra-HD,” siger Ole Fruekilde Madsen, adm. direktør for Stofa til business.dk

Der kræves ingen boks for at modtage kanalen. Den kan i stedet modtages direkte via tuneren i dit Ultra HD-tv. Stofa nævner det ikke eksplicit, men det må formodes at kræve HEVC-dekodning, der er efterfølgeren til MPEG4. De fleste Ultra HD-tv er udstyret med HEVC.

Læs mere om Viasat Ultra HD

Modtager du dine tv-kanaler hos Stofa via en tv-boks, skal du altså have antennekablet over i tv’et for at kunne kigge med. Stofa’s boks understøtter ikke Ultra HD.

Stofa forventer at omkring 5-10 procent af kunderne vil betale for kanalen efter nytår.

Viasat Ultra HD kanal


Kampe fra bl.a. Champions League

Kanalen blev lanceret den 30. august i år og er den første af sin slags i Danmark. Det er en sportskanal, hvor der vises kampe fra Champions League, La Liga, Premier League, Serie A og NHL.

De næste to fodboldkampe er hhv. Liverpool – Manchester United i Premier League den 17. oktober samt Leicester mod FC København i Champions League den 18. oktober.

Opdatering: Stofa bekræfter, at kanalen er et "spejl" af Viasat Ultra. Det betyder, at kanalen byder på de samme fodboldkampe, som kunder hos Waoo og Viasat får. Visse Premier League-kampe har Viasat ikke rettighederne til, hvorfor de ikke vises på kanalen. Stofa tilføjer, at kanalen udsendes i 25 Mb/s bitrate med HEVC-dekodning.

Det er endnu kun et lille udsnit af sendefladen på kanalen, som omfatter nyt indhold. Når der ikke sendes live-sport i Ultra HD, sendes typisk genudsendelser eller loop af indhold fra Red Bull TV. Det er Viasat’s ambition, at sende så meget live som muligt, men det kræver, at optagelserne findes.

- Kilde: Business.dk

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |