Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGrundig præsenterer sit første OLED-tv - FlatpanelsDK

Grundig præsenterer sit første OLED-tv

04 Sep 2016 | Rasmus Larsen |

Grundig har på IFA 2016 præsenteret sit første OLED-tv. Det skal lanceres i Europa i 65 tommer med Ultra HD-opløsning, HDR (high dynamic range) og twin-tuner.

Grundig OLED-tv

På IFA ser vi frugterne af de samarbejdsaftaler, som LG har underskrevet med en række producenter. Det er nemlig LG.Display, der skal levere OLED-panelerne til de mange nye OLED, herunder også det fra Grundig.

Tv-skærme fra Grundig produceres i dag af tyrkiske Arçelik og nærstuderer man designet ligner tv’et da også til forveksling den OLED-skærm, som Arçelik præsenterede tidligere på ugen. Skærmen kommer til at starte med kun i 65 tommer med Ultra HD og HDR (high dynamic range). Arçelik bruger Grundig-brandet i Europa fordi det er velkendt, særligt blandt dem der husker billedrørs-tv klart.

Grundig OLED


- “The ultra-thin panel of just 5.97 mm offers superior, high-contrast images while preserving image detail. Unlike LED TVs, organic light emitting diode (OLED) offers greater contrast because of better black and white values,” skriver Grundig.

Det oplyses at tv’et har en aluminiumsramme og fod. Der er indbygget dekodning af både HEVC og VP9 til at streame i 4K-kvalitet. Herudover har tv’et 3D, 8 højttalerenheder der leverer samlet 60 watt, twin-tuner til optagelse, apps til diverse tjenester og integreret WiFi.

OLED-tv fra Grundig får modelnavnet 65VLO9790 og skal lanceres i Europa senere på efteråret. Prisen blev ikke bekræftet, men Arçelik har sagt, at deres eget OLED-tv får en pris på hvad der svarer til ca. 3800 Euro i Tyrkiet (opdateret).
Opdatering: Grundig Nordic oplyser, at de forventer en vejl. pris i Norden på 6500 Euro.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |