Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung lancerer 88" KS9805 - men havde mere travlt med at trashtalke OLED - FlatpanelsDK

Samsung lancerer 88" KS9805 - men havde mere travlt med at trashtalke OLED

02 Sep 2016 | Rasmus Larsen |

Samsung benyttede IFA 2016 til at sætte deres hidtil største ”SUHD” i søen. KS9805 er en forlængelse af KS9505-serien - på 88 tommer - med samme teknologi men et lidt anderledes design. Samsung havde ved præsentationen dog mere travlt med at trashtalke OLED.

88” Samsung KS9805

Det var småt med tv-nyheder fra Samsung på IFA, så stedet fortalte de forsamlingen af journalister om fortrinlighederne ved quantum dots. Præsentationen gav næsten det indtryk, at Samsung var ved at introducere en komplet ny skærmteknologi, men der er naturligvis stadig tale om LCD-skærme.

Samsung KS9800


Ved lejligheden lancerede Samsung deres hidtil største ”SUHD” – Samsungs ord for LCD-tv med quantum dots – på 88 tommer. Selvom det bliver en forlængelse af den roste KS9505-serie, får den navnet KS9805. Det skyldes, at designet er anderledes, fortalte Samsung os i februar i Monaco, da modellen første gang blev vist frem.

KS9805 vil repræsentere den største og bedste billedoplevelse fra Samsung hidtil. Det er et buet LCD-tv, som gør brug af et quantum dot-filter foran lysdioderne (LED) til at øge lysstyrken og udvide farverummet. Det særlige ved KS9805 (og KS9505) er, at lysdioderne sidder bag LCD-panelet i stedet for langs kanten. Det gør det muligt at styre lyset i et givet antal zoner.

Kombinationen af disse bruges til at gengive fornemme billeder i 4K og HDR (high dynamic range), siger Samsung.

Samsung KS9800


Skærmen kan naturligvis tilsluttes en UHD Blu-ray-afspiller via HDMI, men har også apps til bl.a. Netflix og YouTube. Netflix begyndte at tilbyde film og tv-serier i 4K HDR-kvalitet tidligere på året.

Travlt med at tale OLED ned

Samsung sagde undervejs, at de vil tilbyde en 10-årig garanti imod burn-in på SUHD-tv købt imellem august 2016 og marts 2017. Risikoen for burn-in på LCD-teknologi er ekstremt lav og det skal mest af alt ses som et skud mod LG’s OLED.

Ved præsentationen havde Samsung medbragt direktøren for Nanosys, Jason Hartlove, der forklarede hvordan en quantum dot består af "uorganisk materiale" og derfor er "stabil og holdbar". OLED blev ikke nævnt specifikt, så det er uklart om han skød efter OLED eller de fremmødte organiske skabninger med et sæt arme og ben. Nok OLED at dømme efter billedet bag ham. Nanosys ser også potentiale i at tilføje quantum dots i OLED-paneler.

Samsung, Nanosys IFA 2016


Helt generelt havde Samsung ved præsentationen mere travlt med at tale konkurrentens OLED-teknologi ned end at præsentere reelle nyheder; en noget uvant rolle for verdens største tv-producent, der teknologisk er sakket bagud over de seneste tre år.

Kommentarerne fra Samsung er naturligvis også en kende ironiske, da det sydkoreanske selskab er verdens største producent af netop OLED-skærme; blot i mobilformat.

Den nye 88” Samsung UE88KS9805 kan bestilles hjem nu. Den vejledende danske pris er 149.999 kroner.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |