Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDolby Vision og Cinema bygger momentum med over 100 biografer - FlatpanelsDK

Dolby Vision og Cinema bygger momentum med over 100 biografer

09 Aug 2016 | Rasmus Larsen |

Dolby’s plan om at etablere fremtidens biografer med Dolby Vision HDR-billedkvalitet og Atmos-lyd ser ud til at virke. Alene i USA vil man inden udgangen af 2017 have etableret 100 Dolby Cinema sale. Det giver momentum til Dolby Vision-formatet, der også findes på tv-skærme til stuen. Hollywood leger med på idéen.

Dolby Cinema ekspanderer

Dolby Cinema er biografer, som kombinerer objektbaseret lyd i Dolby Atmos med HDR-billedkvalitet i Dolby Vision. Den første danske biograf har stadig til gode at slå dørene op, men der findes allerede 22 i USA, 7 i Kina, 2 i Holland, 2 i Østrig og 1 i Spanien.

Projektet har været så vellykket, at Dolby i samarbejde med AMC (den andenstørste biografkæde i USA) vil bygge 100 Dolby Cinema-sale alene i USA inden udgangen af 2017. Den oprindelige plan lød på, at man ville bygge samme antal over en periode på 10 år.

- “Dolby Cinema has clearly become a preferred cinema experience of consumers, and we look forward to offering the best films to more AMC guests with the most spectacular image, immersive sound technologies and inspired design at Dolby Cinema at AMC,” sagde Doug Darrow fra Dolby Laboratories. “Today’s announcement of the expedited expansion of Dolby Cinema at AMC theatres is a direct result of the incredibly enthusiastic responses we have received from consumers nationwide.”

Dolby siger, at der er solgt over en million billetter i deres biografer siden lanceirngen i foråret 2015.

Dolby Cinema


Støtte fra Hollywood

Dolby Atmos, en objekt-baseret lydstandard, nyder allerede stærk opbakning og Dolby har som bekendt været den toneangivende spiller indenfor filmlyd i mange år. Selskabet har i mange år forsøgt at gøre det samme for billedkvalitet og med Dolby Vision-formatet er de godt på vej.

Dolby Vision er et premium HDR-format og et alternativ til den åbne HDR10 industristandard. Foruden biograferne, findes Dolby Vision i tv-skærme fra LG og Vizio. Loewe og TCL vil inden længe lancere tv-skærme i Europa og Philips vil lancere skærme i USA fra 2017.

Alle de store Hollywood-studier bakker op om Dolby Vision-formatet til film, inklusiv Disney som endnu ikke støtter op om HDR10. Siden 2015 er 50 film i formatet blevet frigivet i biograferne, herunder 'Inside Out', 'Tomorrowland', 'Deadpool' og 'The Martian’. Nogle af disse er også tilgængelige i Dolby Vision i USA via streamingtjenester.

Netflix og Amazon støtter begge op om Dolby Vision på deres streamingtjenester.

Med over 100 Dolby Cinema-sale planlagt indenfor overskuelig fremtid, er Dolby Vision ved at opbygge momentum, som kan opmuntre studierne til at frigive flere film i formatet. Flere film i formatet vil samtidig lægge pres på producenterne for at implementere formatet i tv-skærme. En selvforstærkende tendens.

Så mangler vi bare en biograf på dansk grund.

- Kilde: Dolby

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |