Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG investerer yderligere 11,8 mia. kr. i fabrik til bøjelige OLED-skærme - FlatpanelsDK

LG investerer yderligere 11,8 mia. kr. i fabrik til bøjelige OLED-skærme

28 Jul 2016 | Rasmus Larsen |

LG fortsætter med at investere kraftigt i OLED og med en ny 6. generations fabrik vil selskabet blive i stand til at levere bøjelige skærme til ure, telefoner, tablets og potentielt større enheder. Opførslen af ny gigantisk fabrik til OLED-tv er også påbegyndt.

Bøjelige OLED-skærme

LG.Display – LG’s afdeling for skærmproduktion - erkender, at selvom man er førende på OLED-tv, så er man sakket bagud på de mindre skærme, hvor Samsung er klart førende. Det skal der ændres på, siger LG.

- “A paradigm shift to OLED represents both a challenge and an opportunity for the display industry,” sagde Dr. Sang-Beom Han, CEO hos LG Display. “LG Display is determined to become the leader in the fast-growing OLED market through timely investments to maximize efficiency.”

Virksomheden producerer i dag bøjelige OLED-skærme til enheder såsom LG Watch Urbane og Apple Watch på sin E2 (4,5-gen) produktionslinje. LG.Display har allerede påbegyndt opførelsen af en mere avanceret E5 (6-gen) produktionslinje, som starter masseproduktion i første halvdel af 2017.

Og nu meddeler selskabet så, at de vil udvide yderligere. Den nye E6 (6-gen - 1.500 mm x 1,850mm moderglas) produktionslinje vil stå klar til masseproduktion i anden halvdel af 2018. LG.Display investerer 1,99 billioner Won – hvad der svarer til 11,8 mia. kroner – i E6 produktionslinjen, som skal bygges i P9 komplekset i Paju, Sydkorea.

Den aggressive ekspansion menes at trække tråde til Apple’s planer om at skifte til OLED-skærme i iPhone. Hvis det sker, vil Apple skulle ud og købe adskillige millioner skærme månedligt og det kan den nuværende globale produktionskæde ikke levere.

Moderglas til skærmproduktion


Ny fabrik til OLED-tv

Ud over E5 og E6, annoncerede LG for nylig, at de vil investere over 60 mia. kroner i et helt nyt P10 kompleks (med 9-gen produktionslinje) dedikeret primært til produktion af OLED-tv.

P10 komplekset vil øge LG’s produktion af OLED-tv drastisk, når det står færdigt i første halvdel af 2018. Til den tid vil selskabet kunne producere større og mere avancerede skærme. Det vil også betyde en reduktion i produktionsomkostningerne. Opførslen af P10 er i gang, oplyser LG.

Se også fremtiden for OLED

LG.Display fremstiller i dag OLED-tv på sit P9 kompleks i Paju, Sydkorea. Produktionen er optimeret til 55 og 65-tommer skærme. Analyseselskabet IHS (via HDGuru) meddeler, at LG øgede produktionen af 65-tommer markant i andet kvartal af 2016. Det sker som led i en plan om at forsyne andre producenter med OLED-paneler.

Loewe, Metz og Philips har allerede bekræftet, at de vil lancere OLED-tv senere i 2016. Bang & Olufsen vil lancere deres første OLED-tv i 2017.

LG.Display er i dag den største producent af LCD-skærme, men de ser OLED som fremtiden. Når de nye fabrikker er operationelle, vil LG have investeret mere end 80 milliarder kroner i den nye skærmteknologi.

- Kilde: LG.Display & HDGuru

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |