Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHBO Nordic runder 1 mio. kunder og vil nu producere lokalt indhold - FlatpanelsDK

HBO Nordic runder 1 mio. kunder og vil nu producere lokalt indhold

11 Jul 2016 | Rasmus Larsen |

Streamingtjenesten HBO Nordic har rundet 1 million abonnenter i Norden, fortæller direktøren til Berlingske. HBO vil nu begynde at producere lokalt indhold til bl.a. danskerne.

1 mio. kunder i Norden

Ved udgangen af 2015 blev det skønnet, at Netflix havde over 3,5 millioner kunder på tværs af Danmark, Sverige, Norge og Finland. Det kan HBO ikke matche, men de netop har rundet millionen, ifølge den øverste direktør, Richard Plepler. Tallet er fortsat stigende.

HBO er for tiden nok bedst kendt som selskabet bag ’Game of Thrones’. Den serie fortsætter i hvert fald et par år endnu og Plepler er fortrøstningsfuld hvad angår nye hits, selvom den store satsning ’Vinyl’ ikke slog an og ’True Detective’ mistede lidt af dampen i anden sæson.

- ”Jeg tror ikke, man kan gå fra at være konger af streaming til at være i krise, blot fordi en enkelt serie ikke landede helt, som den skulle,” siger Richard Plepler ifølge Berlingske.

Selskabet vil fortsat satse på at være hjemmet for de bedste tv-serier og visionen skal realisere ved fremover at lancere en ny tv-serie om ugen; enten egenproduceret eller fra andre studier.

HBO Westworld


Nordisk indhold på vej

Danskerne kan også se frem til lokalt produceret indhold. Det lovede HBO allerede dengang de tog første skridt ind i Norden i 2012, men nu skal der gøres alvor af snakken.

Til at lede den nordiske satsning har man ansat danske Hanne Palmquist, der tidligere har været spillefilmskonsulent ved Det Danske Filminstitut. Hun skal udvikle og bestille originalt indhold til Norden.

Det er ambitionen, at de første nordiske produktioner, indenfor flere genrer, skal være klar til visning om to år. Herudover vil HBO producere tv-serier i Israel, Kina og Spanien. Dermed følger selskabet efter Netflix, der over de seneste år er begyndt at producere lokalt indhold i mange af de lande, som de er trådt ind i.

Den næste store serie-satsning fra HBO bliver Westworld, der får premiere på HBO Nordic til oktober.

- Kilde: Berlingske

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |