Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonUltra HD Blu-ray har fået stærk start, viser opgørelse - FlatpanelsDK

Ultra HD Blu-ray har fået stærk start, viser opgørelse

29 Jun 2016 | Rasmus Larsen |

Den nye Ultra HD Blu-ray-standard er kommet godt fra start i forhold den oprindelige Blu-ray-standard fra 2006, viser en opgørelse. Både Hollywood og forbrugerne har taget godt imod. Det skriver Variety.

UHD Blu-ray starter godt

Der er siden marts 2016 blevet frigivet 45 film på det nye UHD Blu-ray-format og forbrugerne har i perioden frem til til den 24. juni købt 228.000 skiver, viser en opgørelse fra Home Media Magazine. Dermed overgår lanceringen branchens forventninger.

Til sammenligning blev der i samme periode i 2006, hvor den første Blu-ray-standard blev frigivet, solgt 57.000 skiver.

I sammenligningen er det dog værd at holde for øje, at der i 2006 blev udkæmpet en formatkrig imellem HD-DVD og Blu-ray, som sidstnævnte vandt. Her i 2016 kæmper UHD Blu-ray imod streaming, men filmselskaberne foretrækker indtil videre at holde 4K/HDR-versionen af filmene væk fra streamingtjenesterne.

Salget af filmskiver har været hastigt faldende i en del år nu, men lanceringen af UHD Blu-ray har betydet, at salget i 2016 indtil videre er steget med 3% målt på antal og 6% målt i dollars i forhold til året før.

Den nye UHD Blu-ray-standard kombinerer HDR (high dynamic range), større farverum og 4K-opløsning for at løfte billedoplevelsen. Mange i branchen mener, at HDR (og større farverum) giver en større billedmæssig forbedring end 4K-opløsning. På lydsiden understøttes objekt-baserede lydformater såsom Dolby Atmos og DTS:X. Branchen har også skabt ’UHD Premium’-logoet for at sikre, at tv-skærme og afspillere leverer den optimale billedkvalitet.

- “4K Ultra HD with high dynamic range is the next generation of TV technology and is a major priority for us here at Fox. We believe 4K Ultra HD with high dynamic range has redefined the premium entertainment experience and is the ultimate in content presentation,” sagde Mike Dunn, direktør hos 20th Century Fox Home Entertainment.

UHD Blu-ray film


Filmstudierne støtter op

Sony Pictures, 20th Century Fox, Universal, Warner Bros og Paramount støtter alle op om UHD Blu-ray-formatet. Det betyder, at alle de store Hollywood-studier, med undtagelse af Disney, er med på vognen.

Branchen har sagt, at de forventer mere end 100 titler på UHD Blu-ray før årets udgang. Det dækker over både nye udgivelser og film fra arkivet, som tages frem og restaureres på ny i 4K, HDR og større farverum.

Indtil videre er der dog kun to UHD Blu-ray-afspillere på markedet fra hhv. Samsung og Panasonic. Microsoft vil inden længe lancere Xbox One S, der har UHD Blu-ray-drev indbygget. Sony og Oppo har begge bekræftet, at de lancerer afspillere inden længe. Rygtet går, at en ny version af PlayStation 4 får UHD Blu-ray.

FlatpanelsDK kiggede for nylig på hvad UHD Blu-ray har at byde på ved at parre en afspiller med seks tv-skærme i forskellige prisklasser. Læs hele testen her.

- Kilde: Variety

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |

'Dune 2' kan nu købes og lejes i 4K Dolby Vision & Atmos – se priser

16 Apr 2024 |

Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

16 Apr 2024 |