Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAnalyse kritiserer DR's public service-andel - 62% er underholdning - FlatpanelsDK

Analyse kritiserer DR's public service-andel - 62% er underholdning

22 Jun 2016 | Rasmus Larsen |

En optælling fra DI Digital peger på, at 62% sendefladen på DR’s tv-kanaler er underholdnings-programmer, herunder udenlandske. De mener, at DR burde producere public service i stedet for at konkurrere med private tv-udbydere.

62% af sendefladen er underholdning

Er X-Factor public service? Debatten om hvad der er public service blusser fra tid til anden op og brancheforeningen DI Digital mener ikke, at det er DR’s rolle at bruge licensmidler til at vinde seerandele i konkurrence med private tv-udbydere.

De argumenterer for, at det er præcis hvad DR gør, når sendefladen domineres af underholdning. En optælling fra uge 22, 2016 viser, at udenlandskproduceret underholdning udgjorde 40 % af sendefladen på tværs af DR’s seks tv-kanaler. Danskproduceret underholdning udgjorde 22 %. Samlet udgjorde "underholdning" 62 % af sendefladen.

- ”Vi synes, det er stærkt problematisk, at DR satser på programmer, der har underholdende karakter, herunder film, serier og shows. Vi undrer os endvidere over, hvorfor DR skal have hele seks tv-kanaler, når hovedparten af sendetiden primært bruges til underholdning. I en tid hvor tv-markedet generelt er under pres fra nye streaming-tjenester, efterspørger vi derfor en fornyet debat om DR's konkurrenceforvridende effekt i forhold til de private tv-udbydere. De får jo ikke løbende, lovbestemte licensmidler til at drive deres forretning for”, siger branchedirektør Adam Lebech, DI Digital.

Analyse af DR-sendeflade i uge 22, 2016


Danskproduceret public service, som DI Digital definerer som ”nyhedsformidling, oplysning, debat, kunst samt undervisning” udgjorde i samme uge 26 % af DR’s sendeflade. De efterlyser i samme åndedræt en mere konkret definition af hvad public service er i medieforliget.

DR modtager årligt knap 3,7 milliarder kroner i licensmidler.

DR har ved tidligere lejligheder forsvaret sig og sagt, at underholdning såsom X-Factor også er public service. Danmarks kulturminister Bertel Haarder mener derimod ikke, at det er tilfældet. Haarder og andre i blå blok lægger op til at DR skal slankes fra og med den nye medieaftale, som skal træde i kraft efter 2018.

- Kilde: DI Digital

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

16 Apr 2024 |

Streamingforbruget når nye højder Danmark

16 Apr 2024 |

Altibox udmelder store prisstigninger på tv-pakker

16 Apr 2024 |

DTS:X lander på Disney+ i maj med 18 Marvel-film og Queens-koncert

15 Apr 2024 |

Medie: Disney tæt på store fodbold-rettigheder i Danmark

15 Apr 2024 |

Omfanget af hackede Roku Smart TV langt større end først antaget

15 Apr 2024 |