Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle afslører Daydream, en platform for virtual reality - FlatpanelsDK

Google afslører Daydream, en platform for virtual reality

18 May 2016 | Rasmus Larsen |

Virtual reality betragtes af mange som den næste store platform for underholdning. Google vil være med fra start og præsenterer i dag Daydream, der er en platform for virtual reality bygget ovenpå Android-styresystemet. VR-headsets og ”Daydream Ready”-telefoner kommer til efteråret.

Google præsenterer Daydream

Google havde allerede gjort det klart, at de har store ambitioner for virtual reality. De begyndte så småt at lægge fundamentet to år siden med Cardboard-brillen og sidste år blev YouTube VR lagt på.

Ved aftenens I/O 2016 udviklerkonference har Google så afsløret Daydream, der er en fuld platform for virtual reality, som skal lanceres til efteråret. Google vil lancere et reference VR-headset, hvori man indsætter sin telefon. Andre producenter får lov til at bygge VR-headsets baseret på denne skitse. Herudover vil mobilproducenter kunne lave ”Daydream Ready”-telefoner, som opfylder stringente specifikationer nedfældet af Google.

Google Daydream


Den næste version af Android - kaldet Android N - er bygget fra bunden op til virtual reality, så bl.a. forsinkelse er reduceret til et absolut minimum (20 ms ”motion-to-photon”) og at der er en særlig VR-tilstand. Det betyder, at man kan besøge Google Play-butikken i virtual reality, hvor brugerfladen er en idylisk skov med svævende ikoner for hver app. Herfra vil der være adgang til apps såsom Netflix, YouTube, HBO, IMAX og Major League Baseball. Amerikanske aviser som Wall Street Journal, CNN og USA Today er også med på vognen.

Google fortæller, at de desuden vil tilpasse egne apps til VR. Google Play Movies vil f.eks. gøre det muligt at leje og købe film - ligesom i dag - og se dem i en virtuel biograf, så man føler, at man sidder foran det store lærred ligesom i biografen. Google Photos og Streetview vil også blive optimeret til VR.

Google siger, at der allerede er hentet mere end 50 millioner VR-apps til deres tidligere karton-brille, Cardboard.

Google Daydream


Google VR-headset og controller

Hvordan Google’s VR-headset kommer til at se ud er svært at vurdere ud fra præsentationen i dag, hvor det kun blev vist frem som et koncept, men det står klart, at Google ikke vil kaste sig ud i dette alene. Deres headset lyder som et slags Nexus-produkt, der skal vise producenter af Android-telefoner vejen frem.

Google har ligeledes lavet en controller, så man kan styre f.eks. spil i virtual reality. Ubisoft og Electronics Arts er blandt de første store studier, som har lovet at bringe VR-spil til Daydream. Controlleren beskrives som en simpel controller med et par knapper og et berøringsfelt øverst. Indeni sidder der diverse sensorer, som kan reagere på bevægelse. Google’s partnere vil også kunne bruge reference-designet for controlleren til at udvikle egne produkter.

Google Daydream


Google siger, at Samsung, LG, Huawei, HTC og flere vil lancere ”Daydream Ready”-telefoner inden længe. Hvad de specifikke krav er, har Google ikke afsløret endnu.

Google slipper som sagt først Daydream fri til efteråret, men udviklere kan begynde at arbejde på VR-apps til Daydream allerede i dag. Med Daydream vil Google gøre virtual reality til en fremtidig platform og de håber, at vi alle vil lege med.

FlatpanelsDK har for nylig anmeldt Oculus Rift og HTC Vive, der sætter rammerne for hvad der er muligt med VR-headsets i dag.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |