Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung vil fortsat satse på buede TV, konkurrenter dropper det - FlatpanelsDK

Samsung vil fortsat satse på buede TV, konkurrenter dropper det

30 Apr 2016 | Rasmus Larsen |

Branchetal viste forleden, at salget af buede tv-skærme er faldende fra et i forvejen meget lavt niveau. Det får dog ikke Samsung til at miste troen. De mener, at buede tv-skærme er kommet for at blive. LG, Panasonic, Grundig og TCL bakker Philips op og erklærer buen for et flop.

Samsung: Buede TV kommet for at blive

Samsung vil ikke høre tale om, at buede tv-skærme skulle være et flop, et trick eller en gimmick. De reagerer nu offentligt på tal fra GfK/BFE og Philips’ dødsdom ved at udsende en pressemeddelelse.

- “Buede TV er hverken et salgstrick eller en designgimmick. Det er et produkt, som er kommet for at blive”, siger Kasper Thomsen, salgschef for TV hos Samsung Danmark.

”Buede TV er hverken et salgstrick eller en designgimmick”
Samsung tilføjer, at deres egen salgandel af buede tv-skærme på 55 tommer eller derover i 2015 udgjorde 33 procent i norden. Tallet var i samme periode 37 procent i Danmark. Tallene er Samsung’s egne.

Sidste år bestod Samsung’s premium-serie - den såkaldte “SUHD” - kun af én enkelt flad 55” model, mens alle andre modeller var buede, viser et opslag fra FlatpanelsDK. Samsung vil i år tilbyde flere flade SUHD-modeller.

- “Buede TV er mest almindeligt blandt premium-modeller, og frem for alt i de større skærmstørrelser. Ser man på volumen, vil buede TV derfor ikke kunne måle sig med de flade udgaver i de kommende år. Men de kan absolut måle sig i værdi”, siger Kasper Thomsen.

Samsung siger ydermere, at en “fordel ved et buet TV er, at det giver en så korrekt betragtningsvinkel som muligt, i et stort område foran TV’et. Det gør, at alle i stuen får en god TV-oplevelse”.

Samsung Curved


Andre producenter dropper buede TV

De andre producenter er ikke lige så begejstrede som markedslederen. Philips erklærede forleden buede tv-skærme døde og meldte samtidig, at de indstiller salget. Den vurdering er Grundig enig i.

“Salgstallene er jo ikke tilstede for at sige det, som det er”
- “Det buede tv-marked er slut!” siger Kenn Jensen, adm. direktør for Strong Scandinavia, som distribuerer tv fra TCL og Thomsen, til BFE og fortsætter; “Salgstallene er jo ikke tilstede for at sige det, som det er”

Panasonic har også droppet de buede tv-skærme i år og kalder det for en gimmick.

- “Vi har også valgt at gå ud af det, fordi der er en meget lille efterspørgsel. Der har ikke været interesse – det er en gimmick, der ikke har givet forbrugerne noget”, siger Tore Nielsen, Key Account Manager hos Panasonic til BFE.

LG er ligeledes klar til at sadle om efter at have haft den andenstørste portefølje af buede tv-skærme sidste år. Det ænder sig i år, lyder det fra den koreanske producent.

- “Vi har aldrig kørt hårdt på; vi har aldrig troet på, at det ville blive en stor sag – men vi troede den blev større”, siger Erik Åhsgren, produktspecialist hos LG Nordic til BFE, og tilføjer; “Vi har lavet en undersøgelse, som viser, at ca. 10 % synes ,det er interessant og har tænkt på at købe og betale ekstra for et buet tv. Men 90 % af kunderne synes ikke, det er noget de vil have”

Grundig bakker op om de beskedne salgstal.

- “Vi har det – men det er ikke dér, vi når budgetterne” siger Kjetil Mikkelborg, Nordic Marketing Manager hos Grundig til BFE.

Han tilføjer, at det manglende salg gælder i hele Norden.

- Kilde: Samsung, BFE

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |