Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFoxconn køber majoriteten i Sharp med heftig rabat - FlatpanelsDK

Foxconn køber majoriteten i Sharp med heftig rabat

30 Mar 2016 | Rasmus Larsen |

For en lille måned siden meldte Sharp ud, at de var blevet opkøbt af Foxconn. Foxconn havde dog ikke underskrevet aftalen. Det har de i dag, hvor det bekræftes, at Foxconn har købt 66% af traditionsige japanske Sharp til en kraftig reduceret pris. De vil bl.a. have fat i Sharp’s avancerede skærmproduktion.

Foxconn overtager Sharp

Sharp har en rig tradition indenfor forbrugerelektronik, der spænder over 100 år. Sharp var f.eks. den første japanske producent, der producerede en tv-skærm. De har igennem tiden nydt stor succes, men er over det seneste årti blevet presset i bund af koreanske og kinesiske konkurrenter.

Taiwanske Foxconn – eller Hon Hai – er verdens største kontraktfabrikant. De producerer produkter såsom Apple iPhone, Sony PlayStation, Microsoft Xbox, Amazon Kindle og mange flere. Nu skal de tilsyneladende også producere egne produkter under Sharp-brandet.

Foxconn er angiveligt også interesseret i at videreføre Sharp’s produktion af skærmpaneler. Sharp har stadig en af verdens mest avancerede fabrikker til produktion af LCD-paneler; en såkaldt 10. generations LCD-fabrik. Fabrikken kan producere såvel små som store LCD-skærme på over 100 tommer. Sharp har leveret skærmpaneler til bl.a. egne tv-skærme og til Apple iPhone. De har også forsket i OLED-teknologi.

Interesse siden 2012

Foxconn har været interesseret i at opkøbe Sharp siden 2012, men flere forhindringer har stået i vejen. Blandt andet den japanske kultur. Sharp er således en af de få japanske elektronikgiganter, som er kommet på udenlandske hænder.

Den 24. februar 2016 meldte Sharp offentligt ud, at de var blevet opkøbt. Foxconn havde dog ikke underskrevet aftalen. Der skulle gå yderligere en måned før Foxconn satte signaturen. Det sker i en aftale, hvor de køber 66% af Sharp – og dermed aktiemajoriteten – for 88 yen per aktie. Den 24. februar stod de til at betale 118 yen/aktie.

Det betyder, at Foxconn betaler 398 mia yen (23 mia. DKK) i stedet for de oprindelige 700 mia yen (41 mia DKK). I 2012 var Foxconn angiveligt på nippet til at betale over det seksdobbelte af hvad handlen i dag er blevet lukket til.

Hvad der skal blive af Sharp, fortæller Foxconn ikke, men licensen til at producere tv-skærme under Sharp-brandet er allerede solgt til andre selskaber. Det forekommer sandsynligt, at Foxconn vil bruge Sharp-navnet til egne elektronikprodukter, men det forekommer mere sandsynligt, at Foxconn har været motiveret af muligheden for vertikalt at integrere sig selv i skærmproduktionsledet.

- Kilde: Bloomberg

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |