Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOculus Rift sendes i handlen i dag - FlatpanelsDK

Oculus Rift sendes i handlen i dag

28 Mar 2016 | Rasmus Larsen |

Det er knap fire år siden, at Oculus Rift-projektet blev søsat, afhængigt af hvornår man starter sin tidsregning. Det skete med en Kickstarter i august 2012. Produktet der genoplivede fascinationen af virtual reality sendes langt om længe på markedet i dag, mandag d. 28. marts. Virtual Reality starter her.

Virtual Reality starter her

Da en hobbyentusiast ved navn Palmer Luckey i 2011 satte sig for at udforske headsets, måtte han konstatere, at produkterne ikke levede op til hans forventninger. Så han besluttede sig for at bygge sit eget og lagde kort efter an til en Kickstarter-kampagne.

Oculus Rift


Spillegenden John Carmack fik tilsendt en prototype, udviklede en særlig software der hjælper med at normalisere billederne igennem linserne, tilpassede Doom 3 BFG spillet, viste prototypen frem på E3-messen i 2012, og kastede lidt stjernestøv ud over Oculus. Kickstarter-projektet blev en bragende succes og i 2014 opkøbte Facebook selskabet for knap 11 mia. kroner. Resten er historie.

Selvom Oculus Rift har været igennem et hav af prototyper, heraf to som udviklere har kunnet købe, så markerer dagen i dag, mandag d. 28. marts, den officielle salgsstart. Kunder som har forudbestilt modtager fra i dag en pakke med posten. Heri ligger den færdige udgave af Oculus Rift. Herudover skal man bruge et muskelbundt af en PC.

Palmer Luckey har henover weekenden selv taget turen til Alaska for at levere det første Oculus Rift-eksemplar til en kunde ved navn Ross Martin, der fik lagt den første bestilling ind online.

Oculus Rift koster 699 Euro plus levering og Danmark er med i første bølge. Den kan bestilles på shop.oculus.com, men nye bestillinger sendes først ud i juli.

Du kan læse mere om historien bag VR her og læse vores test af 2. udviklerudgave her. FlatpanelsDK bringer også en fuld test af Oculus Rift.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |

'Dune 2' kan nu købes og lejes i 4K Dolby Vision & Atmos – se priser

16 Apr 2024 |

Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

16 Apr 2024 |