Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSony arbejder angiveligt på ny PlayStation med 4K-opløsning - FlatpanelsDK

Sony arbejder angiveligt på ny PlayStation med 4K-opløsning

20 Mar 2016 | Rasmus Larsen |

Sony har igennem noget tid arbejdet på en ”PlayStation 4.5” med kraftigere grafikprocessor, 4K-understøttelse i video og spil samt bedre virtual reality ydeevne. Det rapporterer Kotaku.

PlayStation med 4K

Den opgraderede PS4 vil med en kraftigere grafikprocessor kunne afvikle spil i 4K-opløsning, modsat den nuværende konsol, som højest understøtter spil i 1080p HD. Den kraftigere grafikprocessor vil også forbedre oplevelsen med Sony’s PlayStation VR-headset, som frigives i oktober.

PlayStation VR


Projektet kaldes angiveligt "PS4.5" og "PS4K" internt. Den nye version lader således til at være en opgradering af den nuværende PS4-konsol i stedet for en helt ny generation. Den nuværende PS4 understøtter billeder i 4K-opløsning og i teorien 4K-video. Den har dog ikke hardwaren til at levere 4K-video i middelhøj billedfrekvens (ingen HDMI 2.0) og understøtter ikke 4K-streaming (ingen HEVC og VP9 afkodning). PS4 understøtter heller ikke spil i 4K-opløsning. Den nye "PS4.5" kan meget vel rette op på dette.

For at undgå fragmentering har Sony normalt afholdt sig fra at opgradere hardwareydeevnen midt i en lanceringscyklus. Det kan dog meget vel ændre sig med ”PS4.5”. Sony har angiveligt orienteret adskillige udviklere om planerne og har senest afholdt møder med spiludviklere under Game Developers Conference i San Francisco. Det står ikke klart om alle fremtidige spil fortsat vil virke med den nuværende PS4.

Det er naturligvis muligt, at ”PS4.5” aldrig frigives, men eftersom at Sony er begyndt at briefe udviklere, lader det til at projektet har fået grønt lys.

- Kilde: Kotaku

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |