Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNy YouSee-boks bliver angiveligt IP-boks uden kortlæser - FlatpanelsDK

Ny YouSee-boks bliver angiveligt IP-boks uden kortlæser

16 Mar 2016 | Rasmus Larsen |

YouSee har selv kun givet brudstykker af information om den nye YouSee-boks, der skal erstatte den nuværende, aldrende boks. Men nu fortæller et antenneselskab, at der bliver tale om en ”ren IP-løsning”, som gør op med brug af programkort og kortlæser.

Boks bygget op om internettet

Selvom softwaregiganter såsom Apple og Google byder ind på tv-markedet med komplette tv-styresystemer, tror YouSee på, at vejen frem stadig er egen boks. Rygtet vil vide, at YouSee siger farvel til Samsung, der leverede den nuværende boks, og velkommen til Humax.

Hjørring Antenneselskab har haft fingrene i boksen og talt med Henrik Harder, produktchef hos YouSee, der herunder viser boksen og den nye brugerflade frem.

YouSee-boks


Antenneselskabet fortæller:

- ”Vi kan oplyse, at der er tale om en ren IP-løsning: Altså en boks, der fungerer via bredbåndsnettet, og med mulighed for at koble sig trådløst på 5 GHz-forbindelsen (WiFi, red). Der er flere tilslutningsmuligheder, men det er slut med kort og kortlæser. Det, du har på tv-boksen, bestiller du via YouSee's hjemmeside” skriver Hjørring Antenneselskabog tilføjer at ”den virker overbevisende. Hurtig skift af programmer, optagelse af flere samtidige programmer mv”.

Det kan lyde som om, at der ikke er traditionelle DVB-C-tunere i, hvilket vil være overraskende. Det er dog ikke information, som YouSee har bekræftet.

YouSee-boks


Optagelse, arkiv og meget mere

Herudover byder boksen på eksisterende funktioner såsom start-forfra og muligheden for at udforske tv-arkivet. Brugerfladen er opbygget om en side-menu, ligesom det kendes i YouSee’s apps til tablet og mobil.

Fjernbetjeningen er specialudviklet til boksen og skal gøre det nemt at navigere rundt mellem tv-kanaler og on-demand-kataloget. Der er også optageknap på fjernbetjeningen. Det er efter sigende muligt at optage flere tv-programmer på samme tid imens man ser et helt tredje. Ikke alle funktioner er klar fra start, men det forlyder, at ”50 mand udvikler videre på nye funktioner, der fortsat vil blive lagt på”.

Det forlyder også, at boksen vil have bl.a. Netflix-app, men dette er ikke bekræftet. TDC TV-boksen har allerede Netflix-app.

Den nye YouSee-boks er klar i løbet af april 2016 efter at være blevet ramt af adskillige forsinkelser. YouSee’s administrerende direktør Pernielle Erenberg har indikeret, at boksen får relativ kort levetid fordi der skal laves en fælles tv-platform for Danmark og Norge i 2018. YouSee har tidligere sagt, at boksen skal koste 99 kroner per måned.

- Kilde: HAS via digitalt.tv & YouSee-forum

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |