Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPlayStation VR lanceres i oktober for 399 Euro - FlatpanelsDK

PlayStation VR lanceres i oktober for 399 Euro

16 Mar 2016 | Rasmus Larsen |

Sony bekræfter, at PlayStation VR lanceres i Europa og Danmark i oktober. Det skal koste 399 Euro, men oveni skal du beregne et kamera til ca. 60 Euro. Før årets udgang vil 50 spil være tilgængelige og mange flere er under udvikling.

PlayStation VR kommer i oktober

Sony lancerer sit første virtual reality-headset i år. PlayStation VR er tænkt som tilbehør til PlayStation 4-konsollen, men med en pris på 399 Euro er det faktisk dyrere end selve konsollen. Omvendt er det væsentligt billigere end konkurrenternes produkter der koster 600-900 Euro.

PlayStation VR


Hvis du endnu ikke har prøvet virtual reality, så tænk på det som noget helt nyt. Det er et radikalt anderledes oplevelse end den 3D-effekt, som du har prøvet på tv-skærme. Det er en medrivende oplevelse, som gør det muligt at kigge frit rundt i en virtuel verden blot ved at bevæge hovedet. Til tider kan disse verdener føles nærmest ægte for hjernen. VR kan anvendes til mange forskellige typer oplevelser, men Sony angriber det åbenlyst fra gaming-vinklen.

PlayStation VR bruger en indbygget 5,7" OLED-skærm med 1920x1080 pixels (960x1080 per øje). I modsætning til Oculus Rift og HTC Vive, bruger Sony ægte RGB-pixels, hvilket meget vel kan betyde, at skærmen har højere effektiv opløsning end de to andre på trods af deres – på papiret – lidt højere opløsninger. På den anden side er PS4 ikke i stand til at levere samme grafiske ydeevne, som en PC kan.

Sony siger, at skærmen opdateres ved 120 Hz eller 90 Hz (PlayStation 4 afvikler spillet ved det halve), afhængigt af spillet. Det sker med en forsinkelse på "mindre end 18 ms" og "ca. 100 graders" synsfelt. PlayStation VR indeholder sensorer til at muliggøre 360 graders hovedbevægelse og hovedets position i rummet kan detekteres vha. et eksternt kamera.

PlayStation VR


50 spil inden årets udgang

Sony lover, at 50 spil vil være tilgængelige i VR inden årets udgang og tilføjer at "mere end 230 udviklere er ved at skabe indhold til PlayStation VR".

De fleste titler er ukendte, men Sony bekræfter, at Star Wars: Battlefront bliver eksklusiv for PlayStation VR. Seks spil medfølger i pakken.



Andre spil, som også er bekræftet til lancering før udgangen af 2016, er Eagle Flight (Ubisoft), EVE: Valkyrie (CCP Games), Headmaster (Frame Interactive), Rez Infinite (Enhance Games), Wayward Sky (Uber Entertainment), RIGS: Mechanized Combat League, Tumble VR, Until Dawn: Rush of Blood og VR Worlds (SCE WWS).

Sony’s headset ser mere eller mindre uændret ud i forhold til "Project Morpheus"-prototypen, som selskabet afslørede for næsten to år siden. Vi har allerede prøvet prototypen et par gange og her er vores oplevelser med det.

PlayStation VR


Det bekræftes, at det også vil være muligt at spille alle normale PlayStation-spil på et fladt lærred med sort baggrund vha. en "Cinematic"-funktion. Det samme gælder for film. 360-graders videoer og fotos understøttes også. Men du skal naturligvis have ægte VR-indhold for at opleve virtual reality-effekten.

Et sæt, der inkluderer kameraet og Move-controllere, vil også blive tilgængeligt, men prisen kendes ikke.

PlayStation VR kommer i handlen i oktober for 399 Euro. Spillene kan styres vha. den traditionelle PlayStation-controller eller Move-controllere.

PlayStation VR


Specifikationer

Produktnavn: PlayStation VR
Produktkode: CUH-ZVR1series
Ydre mål: VR-headset: Ca. 187×185×277 mm (bredde × højde × længde i neutral tilstand, hvor hovedbåndet er kortest)
Processorenhed: Ca. 143×36×143 mm (bredde × højde × længde i neutral tilstand)
Vægt: VR-headset: Ca. 610 g (uden kabel)
Processorenhed: Ca. 365 g
Skærmtype: OLED
Skærmstørrelse: 5,7 tommer / 14,48 cm
Opløsning: 1920×RGB×1080 (960×RGB×1080 per øje)
Opdateringsfrekvens: 120 Hz, 90 Hz
Synsfelt: Ca. 100 grader
Sensorer: Bevægelsesmålingssystem med seks akser (gyroskop med tre akser, accelerometer med tre akser)
Tilslutning: VR-headset: HDMI, AUX, Stereo-minijack Processorenhed: HDMI TV, HDMI PS4, USB, HDMI, AUX
Processorfunktioner: 3D-lydbehandling, social skærm (spejlningstilstand, separat tilstand), Cinematictilstand
Med i pakken:
VR-headset × 1
Processorenhed × 1
Forbindelseskabel VR-headset × 1
HDMI-kabel × 1
USB-kabel × 1
Stereohøretelefoner × 1 (med et komplet sæt øresnegle)
AC strømledning × 1
AC adaptor × 1

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |