Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonKinesere fremviser OLED-tv med 4K, HDR & Dolby Vision - FlatpanelsDK

Kinesere fremviser OLED-tv med 4K, HDR & Dolby Vision

19 Jan 2016 | Rasmus Larsen |

Kinesiske tv-producenter har ved adskillige lejligheder fremvist OLED-skærme, men ingen af dem kan endnu købes udenfor Kina. På CES 2016 fremviste Skyworth nye 4K OLED-skærme og Changhong fremviste imponerende OLED-tv med Dolby Vision.

Changhong’s Dolby Vision OLED-tv

LG trak overskrifter da de på CES præsenterede deres nye OLED-tv, som er de første med Dolby Vision understøttelse. Kinesiske Changhong hævder dog også at kunne understøtte Dolby Vision på deres nye OLED-skærme.

Changhong HDR OLED


Changhong producerer ikke selv OLED-paneler, så disse paneler er utvivlsomt produceret af LG.Display, men ikke det gør naturligvis ikke skærmene mindre imponerende.

OLED-skærmene er en del af en såkaldt Q2AH-serie af buede skærme. Changhong oplyser, at de vil begynde at sælge skærmene i 55 og 65” i Kina senere på året. Selskabet vil også tilbyde HDR OLED-tv uden Dolby Vision og ”almindelige” 4K OLED-tv.



Skyworth’s 4K OLED-tv

Skyworth har før fremvist OLED-skærme på messer rundt om i verden, men ligesom deres lokale konkurrenter sælger de kun skærmene i Kina. Det er efter sigende en del af kontrakten med LG.Display, så LG kan have et par års forspring på de europæiske og amerikanske markedet.

Skyworth 4K OLED


På CES 2016 fremviste Skyworth et nyt 4K OLED-tv på deres stand. Den 65” store skærm havde en gennemsigtig soundbar monteret under tv’et. Det er værd at bemærke, at deres OLED-skærm ikke er buet, men i stedet en flad variant.

Ingen af de to ville tale om specifikke lanceringsplaner og det lader til at de deltog på CES primært for at slå deres navn fast i USA. Det er dog stadig interessant at se, hvordan kinesiske producenter er med i fronten hvad angår ny tv-hardware, foran prominente spillere såsom Samsung og Sony.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |