Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNævn afviser, at DR-apps på Apple TV & PlayStation er et problem - FlatpanelsDK

Nævn afviser, at DR-apps på Apple TV & PlayStation er et problem

12 Jan 2016 | Rasmus Larsen |

Tv-aktører kritiserede for nylig DR for at lancere apps på Apple TV og PlayStation. Radio- og tv-nævnet afviser kritikken og siger, at DR’s apps ikke er et problem og at de ikke skal værditestes. Det skriver Mediawatch.

DR TV fortsætter på mediebokse

Først var Stofa og Discovery Networks ude og kritisere DR for at gå udenom de kommercielle tv-udbydere ved at udvikle DR TV apps til bl.a. Chromecast, Apple TV og PlayStation. De mener, at det er et problem fordi de er pålagt at betale retransmissionsafgift, mens selskaber såsom Apple, Google og Sony ikke skal.

Umiddelbart efter sendte Nordisk Film, TDC og Canal Digital et brev vedr. problematikken til kulturministeriet.

DR TV på Apple TV


Radio- og tv-nævnet har kigget nærmere på sagen og afviser nu, at DR’s apps skal værditestes. Værditest er en proces, som DR er pålagt, når de vil ”påbegynde en væsentlig ny tjeneste, som de ikke allerede er forpligtet til at tilbyde i deres public service-kontrakt” eller hvis de vil ”foretage væsentlige ændringer”.

Nævnet påpeger, at der ikke er tale om en ny tjeneste fra DR, men blot en forlængelse af DR TV, som allerede i dag virker via browseren på PC, tablet og smartphone – og nu på på tv-skærme via Chromecast, Apple TV, PlayStation og HbbTV.

- “Der her er tale om en videreudvikling eller forbedring af en teknik, hvor DR stiller programindhold til rådighed på en platform, der allerede er omfattet af kontrakten,” udtaler Radio- og tv-nævnet ifølge MediaWatch.

Dermed er DR umiddelbart fri til at fortsætte udbredelsen af DR TV på de platforme, som danskerne bruger i stuerne.

- Kilde: Mediawatch

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |