Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix udvider til 130 nye lande, HDR lige på trapperne - FlatpanelsDK

Netflix udvider til 130 nye lande, HDR lige på trapperne

07 Jan 2016 | Rasmus Larsen |

Netflix skriver på CES 2016 historie da de bliver den første globale tv-tjeneste. Under præsentationen på CES rullede Netflix ud i 130 nye lande. Det skal være med til at skabe et mere varieret indholdkatalog. HDR-kvalitet er også lige på trapperne.

Netflix er blevet global

Ikke mange selskaber har formået at gøre som Netflix. Siden lanceringen i 2007 har selskabet ekspanderet hastigt og nu bliver tjenesten global. Det er internettet der har gjort det hele muligt, hvilket understreges af dagens begivenhed, hvor Netflix med tryk på en knap udvider til 130 nye lande.

Kun fire lande kan ikke se Netflix; Krim, Nordkorea, Syrien og Kina. De tre førstnævnte grundet politiske restriktioner, mens sidstnævnte tilføjes snart.

Netflix overalt


- “I dag er I vidner til fødslen af et helt nyt, globalt internet tv-netværk”, sagde Reed Hastings og fortsatte; ”Den globale lancering betyder, at forbrugere verden over - fra Singapore til St. Petersborg og fra San Francisco til Sao Pablo - får mulighed for se serier og film på samme tid. Ventetiden er forbi. Med hjælp fra internettet lægger vi magten i forbrugernes hænder, så de kan se præcis, hvad de vil, hvor de vil, fra enhver platform.”

Alene i 4. kvartal 2015 blev der set 12 milliarder timers underholdning på tjenesten. Med lanceringen i hele verden tror Netflix på, at de kan skabe et rigt og varieret indholdskatalog med bl.a. tv-serier, film og dokumentarer på forskellige sprog og med udgangspunkt i forskellige kulturer. Alene i 2016 skal der produceres 31 tv-serier, foruden nye film.

Netflix’s topchefer brugte også lejligheden til at minde om hvordan deres indholdsstrategi er med til at ændre medielandskabet. Når nye tv-serier og film får premiere, vil de fremover kunne ses nærmest overalt i verden på præcis samme tidspunkt. Det står i skarp kontrast til hvordan markedet hidtil har opereret med såkaldte “indholdsvinduer”.

HDR lige på trapperne

Netflix talte også om deres HDR-kvalitet på CES. Det gjorde det for så vidt også på sidste års messe, men flere faktorer har forsinket udrulningen.

Netflix vil ikke sætte en præcis dato på, men bekræfter, at det sker snart. Vi hører på CES lidt rygter om februar. Netflix vil understøtte HDR-standarder, hhv. HDR10 (den åbne standard) og Dolby Vision. Inkluderet i HDR er også et større farverum. Derfor fremstår billeder både mere kontrast- og mere farverige.

Netflix i Dolby Vision


Blandt de første tv-serier i HDR er Marco Polo, der snart udvides med sæson 2, samt Marvel’s Daredevil. Vi så en demonstration af begge i Dolby Vision og det ser bestemt lovende ud. For at kunne streame Netflix i HDR, skal du også have en HDR-kompatibel tv-skærm såsom Samsung’s SUHD eller LG’s 4K HDR OLED.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |