Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonChromecast kan nu køre 50Hz, så europæisk tv ikke hakker - FlatpanelsDK

Chromecast kan nu køre 50Hz, så europæisk tv ikke hakker

11 Dec 2015 | Rasmus Larsen |

Google har lanceret to forskellige versioner af deres lille Chromecast-enhed til tv-skærmen uden understøttelse af 50Hz, som er standarden i Europa. Den fejl retter de nu med en opdatering af softwaren.

50Hz på Chromecast

På tv-skærme i USA har man traditionelt brugt 60Hz, men man i Europa har man brugt 50Hz. Beslutningen hang i sin tid sammen med strømnettets frekvens og sidenhen har det også manifesteret sig i indholdsproduktion af tv-programmer.

Google har indtil nu forceret alt tv-indhold til den amerikanske 60Hz standard, selvom Chromecast har været solgt på tværs af Europa. Ser du f.eks. en fodboldkamp i Europa, så konverterer Chromecast fra 50Hz til 60Hz og denne konvertering kan ikke foretages uden en grad af hak i billedet (de to tal går ikke op i hinanden). Langt fra alle personer lægger mærke til det, men afhængigt af typen af indhold, kan det være mere eller mindre generende. En fodboldkamp er f.eks. slem fordi der konstant panoreres fra side til side.

Chromecast


Google retter nu efter flere år fejlen via en software-opdatering til Chromecast. Skiftet imellem 60 og 50Hz skal dog stadig ske manuelt fra brugerens side. Chromecast kan endnu ikke automatisk skifte billedfrekvens afhængigt af indholdet. Opdateringen tilføjer ikke understøttelse af 24Hz.

Opsætningen sker igennem Chromecast app’en på en telefon eller tablet med Android eller iOS. Her kan du i indstillingerne vælge ”50Hz HDMI mode”. På redaktionen ser vi pt. kun muligheden på vores gamle Chromecast – ikke den nye version. Google har dog ikke meldt ud, at den nye version skulle være undtaget, så det er nok blot et spørgsmål om tid.

How to use 50Hz mode

Open the Chromecast app
Touch the Devices tab
Scroll to find the device card for the Chromecast you’d like to adjust
In the top right corner of the device card, touch the device card menu
Touch Device Settings
Under the Advanced section, touch the box next to Use 50Hz HDMI mode - Sets TV to 50Hz mode (if available). This will enable 50Hz HDMI mode on your TV

Chromecast 50Hz

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |