Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDanskerne flygter fra de store tv-pakker - FlatpanelsDK

Danskerne flygter fra de store tv-pakker

20 Nov 2015 | Rasmus Larsen |

For få år siden havde 80% af Stofa’s tv-kunder den store tv-pakke, men i dag er tallet under 40% og ”tendensen fortsætter”. Det beretter Berlingske. Alligevel er der udsigt til yderligere prisstigninger på fuldpakkerne efter nytår. Tv-forretningerne kan også skrumpe yderligere, når internet og tv-pakker kan vælges separat.

Priserne stiger år for år

Samtlige danske tv-udbydere har bebudet prisstigninger på tv-pakkerne efter nytår. Det er særligt de store fuldpakker med sport, som stiger markant i pris, fordi dem der udbyder kanalerne kræver øget betaling.

Hos Stofa, der er andenstørste udbyder af tv-kanaler med 450.000 kunder, har man oplevet, at danskerne flygter fra de store tv-pakker. For få år siden betalte 80% af kunderne for den store pakke, men tallet i dag er faldet til under 40%. Den tendens forventes at fortsætte, ikke mindst fordi priserne skrues yderligere op efter nytår. Helt konkret med 30 kroner.

- ”De prisstigninger vil få konsekvenser, når vi når ind i 2016. Danskerne har nået et mætningspunkt for, hvor meget man kan hæve priserne, og jeg tror, at programselskaberne vil opleve, at færre ser kanalerne i den store pakke. Forbrugerne har nået det punkt, hvor de vil se det, de vil se, når de ønsker det, og betale for det, de vil se, men ikke gider at betale for alt det, de ikke ser,” siger Ole Fruelund Madsen, administrerende direktør hos Stofa, til Berlingske.

Stofa


Hos konkurrenten YouSee oplyser man ikke antallet af kunder på fuldpakken, men bekræfter, at kunderne nedgraderer til mindre pakker og supplerer med f.eks. streamingtjenester. I dag har 30% af YouSee’s kunder den billigste grundpakke, hvor tallet i starten af 2011 lå på 18,6%, ifølge YouSee’s regnskaber.

Tv-pakker uden tvang

Fra 1. september i år kunne de første kunder hos Stofa slippe for at betale for tv-pakker, hvis de kun ønskede internet. Indtil videre har 2000 valgt at gøre brug af muligheden, hvor halvdelen har klippet tv-kablet og den anden halvdel er nye kunder, som har tilmeldt sig udelukkende internet. Stofa havde forventet, at omkring 1000 ville reagere efter de første to måneder.

På nuværende tidspunkt har omkring 100.000 af Stofa’s kunder mulighed for at vælge frit uden tvang og i nærmeste fremtid får resten af kunderne mulighed for at fravælge tv-pakker, hvis de udelukkende ønsker internet.

YouSee vil i starten af 2016 ligeledes gøre det muligt at vælge internet uden at blive tvunget til at købe tv-pakker.

Tv-udbyderne håber på at kunne stoppe kundeflugten ved at tilbyde frit valgs-løsningerne, hvor man kun betaler for de tv-kanaler, som man vil have. Disse løsninger præsenteres i 2016.

- Kilde: Berlingske

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |