Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonRoku lancerer deres første 4K-afspiller - FlatpanelsDK

Roku lancerer deres første 4K-afspiller

06 Oct 2015 | Rasmus Larsen |

Roku-boksene er stadig ikke at finde på hylderne i Danmark, men producenten er småt begyndt at gå ind i Europa. Med Roku 4 lancerer de deres første boks med understøttelse af 4K-video. Den er også udstyret med hurtigere WiFi (ac), HDMI, optisk lydudgang, en ny fjernbetjening, og et opdateret styresystem.

Roku 4 understøtter 4K

Krigen om at styre tv-oplevelsen i stuen er gået ind i næste fase og alle de markante spillere har lanceret deres bud på hvordan en medieboks skal se ud. Apple har afsløret den nye Apple TV, Amazon deres 4K Fire TV, Nvidia deres Shield og Google den nye Chromecast.

Roku 4


I dag præsenterer Roku deres nye medieboks, Roku 4. Den store nyhed er understøttelse af 4K-video i op til 60 billeder per sekund, i modsætning til f.eks. Amazon’s Fire TV, der højest klarer 4K i 30 billeder per sekund. Det lægger op til at Roku’s boks har HDMI 2.0, men det er endnu ikke bekræftet. Boksen har hurtigere WiFi (ac standard), USB-port og optisk lydudgang. Den har formentlig også dekodning af HEVC, men Roku har ikke frigivet en fuld specifikationsliste endnu.

Roku siger, at der er adgang til 4K-indhold fra Netflix, M-Go, Amazon Instant Video, ToonGoogles, Vudu og YouTube.

Roku 4 er betydeligt større end de tidligere bokse fra Roku og konkurrenter. De forklarer, at størrelsen er nødvendig for at rumme den hurtigere hardware og for at holde varmen ude. De har placeret en ny ”Find Me”-knap på boksen, som får fjernbetjeningen til at give lyd fra sig. Der sidder også en hovedtelefon-port i fjernbetjeningen.

Roku 4


Roku opdaterer samtidig sit operativsystem og mobil-app’en. Det nye OS 7 understøtter først og fremmest 4K-video og har herudover en forbedret ”My Feed” og en ny ”Follow”-funktion. My Feed kan give notifikationer om nye film og prisnedsættelser på film og tv-serier. En ny 4K-app samler lidt indhold i den højere opløsning.

Det opdaterede styresystem rulles ud på nuværende bokse fra midten af oktober og frem til november. Roku’s bokse mangler derimod stadig en funktion i stil med Apple Airplay og Google Cast.

Roku 4


Roku-boksene sælges ikke officielt i Danmark, men kan godt opsættes i danske hjem. Der er adgang til 3000 apps/kanaler, men mange af dem vil kræve et DNS-trick for danskere. Roku siger, at deres brugere i første halvdel af 2015 har streamet mere end 2,5 milliarder timers video og musik på boksene. I hele 2014 blev der streamet 3 milliarder timer.

Roku 4 sendes i handlen i USA i dag for $129 dollars. Det vides ikke hvornår den kommer til Europa og Danmark.

Specifikationer

Support for 4K UHD and HD
Quad-Core processor, up to 60 fps 4K streaming, HDCP 2.2 and Optical Audio Out
1080p home screen and user interface
802.11ac MIMO Wi-Fi
4K entertainment from Netflix, M-Go, Amazon Instant Video, ToonGoogles, Vudu and YouTube
Curated 4K Spotlight channel exclusive to Roku 4 offers instant access to 4K movies, TV shows and more
Remote control with voice search, headphone jack for private listening, and Remote Finder
Roku mobile app for Android and iOS offering full device control, personalized screensavers for the Roku 4 and soon, on-the-go access for following entertainment when away from home

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |