Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNy YouSee-boks skal samle tv-oplevelsen og koste 99 kr./mdr. - FlatpanelsDK

Ny YouSee-boks skal samle tv-oplevelsen og koste 99 kr./mdr.

29 Sep 2015 | Rasmus Larsen |

Vi vidste allerede, at boksen var på vej og nu åbner YouSee lidt op. De fortæller, at idéen er at samle hele tv-oplevelsen, så man ikke har brug for andre bokse. Det skal ske med inspiration fra Norge og apps. Prisen forventes at blive 99 kroner per måned. Det skriver Jyllands-Posten.

En boks til det hele

YouSee vil have en boks til det hele. Den skal samle tv-oplevelsen og dermed signalerer YouSee, at de ikke vil lade giganter som Apple og Google bygge fremtidens styresystemer til tv-skærme og tv-boksbokse uden at kæmpe imod.

- ”Vi skal ikke have folk til at sætte flere forskellige bokse til, med flere forskellige hdmi-indgange og flere forskellige abonnementer. Vi skal være i stand til at give kunderne de muligheder, der findes, og det hele skal løbe gennem vores nye boks,” fortæller Yousees direktør René Brøchner til JP.

Hvad det konkret betyder, melder historien endnu ikke noget om. Det er f.eks. uklart om Netflix vil være at finde på boksen. Det er de ikke i dag. René vil dog gerne afsløre, at boksen skal give samme muligheder, som findes i YouSee-app’en til tablet/smartphone, plus noget mere.

- ”Vi har skelet til, hvad der er af muligheder for at få bygget noget sammen, som gør, at vi kan bringe oplevelserne fra app og web ind på den store skærm,” siger René Brøchner.

Med inspiration fra norske Get

Inspirationen til boksen kommer fra norske Get, som TDC for nylig opkøbte. De har skabt en boks, hvor man selv kan vælge tv-kanaler, leje film og købe enkelte programmer fra kanalerne, f.eks. en fodboldkamp. Get’s boks med harddisk ses herunder.

Get tv-boks


YouSee peger i den forbindelse på, at mens ofte debatten handler om frit valg af tv-kanaler, burde den nok i virkeligheden handle om frit valg af enkelte programmer. Streamingteknologi muliggør, modsat tv-kanaler, dette og YouSee er klar til at erkende, at markedslandskabet på rekordtid har ændret sig. YouSee er stadig størst i Danmark, men Netflix vokser hastigt.

I 2019 forventer man faktisk, at tv-forbruget tipper over til streamingteknologiens fordel. Til den tid vil danskerne streame mere tv-indhold end de ser på tv-kanalerne. I USA skete dette allerede i 2011.

Grundpakken til 229 kroner per måned forsvinder derimod ikke hos YouSee, når de sender den nye boks på markedet i starten af 2016. Prisen på boksen forventes at blive den samme som i dag, altså 99 kroner per måned. Til sammenligning koster den nye Apple TV-boks $149 dollars, hvilket svarer til ca. 1000 kroner.

- Kilde: JP

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |