Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHisense fremviser ULED, kopierer Apple TV brugerflade - FlatpanelsDK

Hisense fremviser ULED, kopierer Apple TV brugerflade

09 Sep 2015 | Rasmus Larsen |

Lad os starte med det væsentlige. Hisense’s såkaldte ”ULED” er ikke en ny type skærmteknologi, men den gode gamle LCD-teknologi med Ultra HD, HDR (High Dynamic Range) og et bredere farverum ovenpå. Det kinesiske firma fremviste også et TV med en brugerflade, der til forveksling ligner den på Apple TV.

LCD-teknologi med quantum dots

Tænk på ”ULED” som kinesiske Hisense’s pendant til Samsung’s ”SUHD”. Ingen af de to er nye skærmteknologier, men i stedet LCD-teknologi, der bygger ekstra teknologi ovenpå. Helt specifikt bruger ULED ”quantum dot”-teknologi til at nå billedkvalitetsforbedringer.

Hisense ULED


Hisense har dog gjort en indsats for at få mest muligt ud af LCD. Den nye XT910-skærm, som blev afsløret på IFA 2015, kan med al sandsynlighed matche high-end-skærme fra andre veletablerede konkurrenter. Skærmen har Ultra HD-opløsning, bagbelyst LED med 240 zoner så lyset kan styres ”lokalt”, et større farverum (100% NTSC muliggjort af quantum dots, siger Hisense) for mere mættede farver, samt understøttelse af HDR (high dynamic range). Med andre ord de samme teknologier, som ledende producenter såsom Samsung også implementerer i topmodellerne.

Hisense forsøger at positionere ULED som en konkurrent til OLED. Sidstnævnte er en helt ny skærmteknologi. Hisense havde opstillet deres 65” ULED ved siden af en unavngiven 65” OLED med påstande om, at ULED bl.a. kunne gengive markant højere kontrast end OLED, hvilket naturligvis ikke engang er tæt på sandheden. Hisense’s ULED så alligevel fornem ud og den kinesiske producent kan meget vel få en fod indenfor i high-end-segmentet i Europa.

Hisense ULED


Hisense XT910 lanceres i Europa i oktober i 55” og 65" for hhv. 2000 og 3500 Euro.

Apple TV misundelse

Hisense havde også medbragt denne juvel af en skærm, fremvist som et af højdepunkterne på deres stand. Hvis du ikke genkender billedet på skærmen, kan vi tilføje, at det er en næsten eksakt kopi af brugerfladen på Apple TV. Hisense får -2 til originalitetskontoen.

Hisense Apple TV kopi

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |