Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNye Ultra HD Blu-ray-film kan overføres til harddisk & mobil - FlatpanelsDK

Nye Ultra HD Blu-ray-film kan overføres til harddisk & mobil

10 Aug 2015 | Rasmus Larsen |

Når næste generation af Blu-ray-standarden lander på markedet, rulles en ny ”Digital Bridge”-funktion også ud. Den gør det muligt at kopiere film til en kopisikret harddisk eller at flytte filmen til f.eks. de mobile skærme.

En ”Digital Bridge”

”Digital Bridge” blev egentlig præsenteret samtidig med Ultra HD Blu-ray-standarden, men først nu har gruppen bag Blu-ray, BDA, forklaret hvad det helt præcis handler om. Og det lyder lovende.

Med Digital Bridge kan du registrere købte film via internettet, hvorefter du også ejer filmen i et ”virtuelt” eksemplar. Filmen kan nu overføres til andre enheder, såsom medieafspillere, tablets og telefoner. Det lader til at kræve en form for app, men de praktiske detaljer foreligger ikke endnu. Det er også uklart om Vidity er en del af initiativet. Hvis du blot vil se filmen på din Blu-ray-afspiller, kræves der ingen aktivering over internettet.

Blu-ray Digital Bridge


Et andet element af Digital Bridge er muligheden for at kopiere film til en ”autoriseret” enhed; f.eks. en USB-harddisk. Kopien af filmen bliver 1:1 (præcis som på skiven) og bliver krypteret, hvorfor den ikke kan overføres til f.eks. PC’en. De nye Ultra HD Blu-ray-film kan fylde helt op til 100GB, så harddisken skal have stor kapacitet. Flere tekniske detaljer findes her.

BDA noterer, at visse dele af Digital Bridge bliver obligatoriske, men at producenten har mulighed for at bygge ovenpå. Ikke alle afspillere vil have funktionen. Hvordan producenterne implementerer det må vi dog vente med at få svar på. De første Ultra HD Blu-ray-afspillere forventes på markedet før udgangen af 2015 og vi regner med at se dem i aktion for første gang på IFA 2015 messen i starten af september.

Ud over ovenstående vil den nye Blu-ray-standard byder på Ultra HD, HDR, større farverum og objekt-baseret lyd.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |