Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTv-kanaler topper i år, seerne rykker mod streaming - FlatpanelsDK

Tv-kanaler topper i år, seerne rykker mod streaming

05 Aug 2015 | Rasmus Larsen |

Ser du stadig mest tv-kanaler eller er du begyndt at bevæge dig imod online-streaming såsom Netflix? Den traditionelle tv-sening på tv-kanaler topper globalt i år, ifølge en analyse. Seerne rykker i stedet mod streamingtjenesterne.

Tv-kanaler topper i 2015

Streamingtjenester sælger sig selv på løftet om "TV overalt - når og hvor du vil", men tv-kanalerne har stadig de store begivenheder, såsom sporten. Omvendt rykker flere og flere tv-serier og film til streamingtjenesterne.

Folks vaner ændrer sig i disse år hastigt. I Danmark er vi med i front af udviklingen, men det er tidlige dage og tv-kanaler er stadig et fast element i vores medievaner. De første tegn på nedgang er imidlertid synlige og hvis man skal tro på ZenithOptimedia’s analyse af det globale marked, så topper tv-kanalerne i år. Herfra går det nedad i både antallet af seere og seertid pr. person.

- “ZenithOptimedia predicts that the number of people regularly watching traditional, linear TV will peak this year, and will start to decline for the first time in 2016,” skriver de og tilføjer;
- “The amount of time people spend watching linear TV has been in slow decline for several years; we now predict that next year the number of viewers to start to decline as well,”

Rapporten viser, at tv-kanalerne har været på tilbagegang i Frankrig og Rusland siden 2013 og i tilbagegang i Storbritannien og USA siden 2014. Antallet af seere i Kina forventes at falde for første gang i år. Omvendt forventes antallet af seere på online-tv at stige med 23,3% i år og 19,8% næste år. Det er særligt mobile enheder og forbundne tv-skærme, der driver skiftet i vaner, siger ZenithOptimedia.

Men hvordan skal tallene i virkeligheden tolkes? Grafen til højre, lavet af Wall Street Journal med tal fra Nielsen, illustrerer det nok bedst. De unge seere flygter fra tv-kanalerne eller har bare aldrig tegnet abonnement efter de er fløjet fra reden. Jo yngre du er, desto mindre tid bruger du på tv-kanalernes ”flow”.

Nye streamingtjenester dukker op næsten månedligt i disse år og Netflix fortsætter sig aggressive globale ekspansion. I Danmark har vi for nylig været vidne til lanceringen af Blockbuster. I USA har to af de store, HBO og Showtime, netop revet sig fri af kabel-tv-udydernes greb.

Dette er kun begyndelsen.

- Kilde: ZenitsOptimedia & WSJ

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |