Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSmart TV topper danskernes besværligheds-skala - FlatpanelsDK

Smart TV topper danskernes besværligheds-skala

07 Jul 2015 | Rasmus Larsen |

Knap halvdelen af danskerne synes, at teknologien er blevet så kompliceret, at de har svært ved at følge med. Når danskerne skal placere produkttyperne på en skala, topper Smart TV som det mest besværlige produkt. Det viser en undersøgelse fra YouGov.

Tv’et er mere besværligt end telefonen

De første tv-skærme med internet-opkobling ramte markedet for 4-5 år siden. Der er sket meget i mellemtiden, men det tyder på, at et manglende fokus på brugervenlighed i de tidligere produkter, er med til at give ”Smart TV” et dårligt ry.

48% af danskerne synes, at teknologien er blevet så kompliceret, at de har svært ved at følge med. 28% siger, at de har produkter i hjemmet, som de slet ikke ved hvordan fungerer. Af de 28% peger over halvdelen på Smart TV som det mest besværlige produkt, efterfulgt af telefonen, dernæst PC’en.

Undersøgelsen af danskernes forhold til teknologiprodukter er udarbejdet af YouGov for Elgiganten. Forhandlerkæden tilføjer, at deres årlige oplæringsmesse, Elbit, tidligere handlede om at vise nye produkter frem, men at fokus er skiftet i de seneste år.

- ”For ti år siden handlede den slags messer meget om at præsentere sidste nyt. Nu handler det i meget større grad om at undervise butiksansatte i hvordan produkterne fungerer og hvordan de bedst spiller sammen, siger Peder Stedal, adm. direktør i Elgiganten Danmark.

Smart TV
Igennem årene har producenterne forsøgt at udvikle nye løsninger, der skal tage over fra den traditionelle fjernbetjening. Det er sket med styremetoder såsom talestyring, bevægelsesstyring og vinkestyring, men ingen af metoder er slået igennem.

Næsten samtlige producenter har præsenteret nye styresystemer til tv-skærme i år. Samsung er skiftet til Tizen, Panasonic er skiftet til Firefox OS, mens Sony, Philips og Sharp alle har valgt Android TV, der udvikles af Google. LG skiftede til webOS sidste år. Flere af de nye styresystemer sætter brugervenlighed og hastighed i fokus, men om det kan hjælpe på sagen, må den kommende tid afsløre. Alternativet til Smart TV er små mediebokse såsom Apple TV og Chromecast.

Enig?

Resultater fra undersøgelsen

”Teknologien er blevet så kompliceret, at det er svært at følge med i udviklingen”
Enig: 48%
Uenig: 48%
4%
’’Jeg har elektroniske produkter/artikler hjemme som jeg ikke ved hvordan fungerer.’’
Enig: 28%
Uenig: 70%
2%
(Bemærk: enigheden og uenigheden er gradueret på en skala fra 1 til 3)
’’Hvilke elektroniske produkter/artikler har du hjemme som du ikke ved hvordan fungerer?’’
TV/Smart-TV: 51%
Mobiltelefon: 44%
PC/Laptop: 43%
Kamera: 32%
Husholdn.prod.: 31%
Tablet: 25%
Hvidevarer: 24%
Andet: 9%
- Kilde: YouGov/Elgiganten

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Netflix' satsning på live-sport begynder at tage form

29 Mar 2024 |

Apple eksperimenterer med sport i 8K 3D

29 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |