Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTre ud af fire danskere mener at licensen er for dyr - FlatpanelsDK

Tre ud af fire danskere mener at licensen er for dyr

11 Jun 2015 | Rasmus Larsen |

Blå blok vil gøre dele af DR-licensen valgfri og de lader til at have ramt rigtigt med forslaget. En undersøgelse af YouGov viser nemlig, at 72 procent af danskerne mener, at licensen er for dyr. Det skriver BT.

Flertal mener, at licensen er for dyr

Licenspengene går til flere ting, men størstedelen havner hos DR, der som bekendt producerer bl.a. tv, radio og avis. De fleste danskere betaler 2460 kroner årligt, men flertallet mener, at det er for dyrt. Det står ikke mål med det indhold, som DR leverer.

YouGovs målinger er foretaget for metroxpress. De nye tal kommer i kølvandet på en tidligere undersøgelse, der pegede på, at knap halvdelen af danskerne modvilligt betaler DR-licens. De nye tal foreslår, at endnu flere tilsyneladende er utilfredse med prisniveauet.

Opbakning til ændring af licensmodel

Tidligere generaldirektør i DR, Kenneth Plummer, bakker op om kritikken af licensmodellen i et interview med Finans. Han mener, at licensmodellen er forældet.

- "Licensmodellen er forældet, og hvis DR skal bevare sin brede, folkelige opbakning, så skal DR finansieres over finansloven med flerårige bevillinger, ikke via licens. Danskernes medieadfærd ændres radikalt, og mange yngre mennesker finder det dybt uretfærdigt, at de skal betale det samme som deres forældre, der har flere penge og bruger DR mere, end de selv gør. Det er afgørende for DR’s legitimitet i fremtiden, at finansieringsmodellen opfattes som retfærdig," siger Kenneth Plummer.

Blå blok foreslår, at dele af licensen skal kunne vælges fra. F.eks. ved at have en basispakke, hvor man kan vælge ekstra pakker ovenpå. Rød blok er imod forslaget.

Henrik Søndergaard, lektor i medievidenskab ved Københavns Universitet, peger overfor BT på, at streamingtjenester ændrer danskernes adfærd og holdninger, men tilføjer:

- ”Men det er ikke sikkert, at det fornuftige svar er at lave DR’s finansiering om, så man kun betaler for det indhold, man bruger. Det vil betyde mindre at vælge imellem, da der ikke vil være penge til at lave de smalle programmer, og dermed udvande public service-tanken.” siger han til BT.

- Kilder: YouGov, metroxpress, BT, Finans

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |