Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDR lover - igen - bedre lyd på tv-programmer - FlatpanelsDK

DR lover - igen - bedre lyd på tv-programmer

12 May 2015 | Rasmus Larsen |

Dårlig lyd på tv-programmerne er stadig et af de punkter, som DR modtager flest klager over. DR lover derfor igen at forbedre lyden på tv-programmerne efter et lignende projekt for to år siden ikke løste problemet. Det skriver Kristeligt Dagblad.

DR søsætter ”Lyden er vigtig”

Ud af i alt 6828 registrerede klager sidste år, omhandlede 345 af dem dårlig lyd. Det er fortrinsvis den ældre del af danskerne, der klager, men yngre seere har også givet lyd fra sig.

DR har derfor søsat kampagnen ‘Lyden er vigtig’, hvor de har identificeret tre kilder til problemet:
1. Lydniveauet i samme program og på tværs af programmer svinger for meget
2. Der mumles i nyhedsudsendelser og dramaproduktioner
3. Der er for høj baggrundsstøj eller musik

- ”Mange studieværter taler utydeligt og har ikke den præcise omhyggelige udtale, som gør, at budskabet når ud. Et andet problem er en forkærlighed for lydeffekter, herunder underlægningsmusik. Der er rigtig mange mennesker, der bliver ganske generede i forhold til at høre, hvad der bliver sagt, når der bruges for mange af disse effekter. Samtidig har der i perioder været problemer med dramaproduktioner, som er lavet så realistisk både i dialog og på location, at det er gået ud over replikkernes forståelighed”, siger Jacob Mollerup, Lytternes og seernes redaktør i DR til Kristeligt Dagblad.

Lignende projekt i 2013

”Lyden er vigtig” søsættes til oktober og man håber at kunne genetablere en kultur for god lydproduktion i DR, efter at mange lydfolk er afskediget. Det skal komme alle typer tv-udsendelser til gode og det er planen, at der årligt skal uddeles en lydpris til bedste produktion.

Hvis du synes, at du har hørt noget i samme dur før, så husker du ikke galt. I november 2013 søsatte DR en toårig kampagne kaldet ”Lydprojektet”, hvor de havde identificeret nærmest samme problemstillinger. Dengang ville man desuden skele til britiske BBC og svenske SVT.

Problemet er dog tilsyneladende ikke blevet løst og ”Lyden er vigtig” ser ud til at blive en naturlig forlængelse af det tidligere projekt. I mellemtiden har DR droppet 5.1 surround-lyd på tv-kanalerne for at gøre stemmer i tv-programmer klarere. Det skete i oktober 2014.

DR forventer, at danskerne vil begynde at opleve forbedringer i løbet af 2016.

- Kilde: Kristeligt Dagblad

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |