Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPlejmo tager kampen op med Blockbuster og iTunes - FlatpanelsDK

Plejmo tager kampen op med Blockbuster og iTunes

23 Apr 2015 | Rasmus Larsen |

Plejmo er en online filmbutik, hvor man lejer film enkeltvis fra et katalog på 8000 titler. Tjenesten lanceres nu i Danmark med priser fra 3 kroner og op. Det er en tidligere Spotify-direktør, der står i spidsen.

Tidl. Spotify-direktør i spidsen

Plejmo er svensk og kommer som følge af sammenlægningen af Film2home og Headweb. Plejmo hævder selv, at de har Nordens største udvalg af nye og gamle film. Det er en filmbutik, hvor man betaler for de film, som man vil se - altså intet abonnement.

Kataloget rummer lige nu 2500 film, men udbuddet vokser til 6000 i maj og 8000 i september. Filmene er tilgængelig i HD og der oplyses, at billedkvaliteten går op til 1080p i 8 Mb/s bitrate. Der bruges adaptive streaming, så billedkvaliteten automatisk justeres afhængigt af din internetforbindelse.

Plejmo


Den nye tjeneste ledes af tidligere Spotify-direktør Ulrika Lindwall og man håber på at Plejmo hurtigt får fodfæste i et filmmarked der er ved at overgå fra film på fysiske formater til online streaming. De skal tage kampen op med bl.a. Blockbuster og iTunes.

- ”Rigtig mange brugere af streaming-tjenester ser slet ikke alt det, de rent faktisk betaler for hver måned. Hos Plejmo vil vi gøre det nemt og billigt at finde film af høj kvalitet uden at skulle binde sig økonomisk. Vi har Nordens største udvalg af film, en stor mængde nichefilm, og vi tilbyder vores brugere at betale så lidt som 3 kr. per film, hvis det ikke er nye udgivelser,” siger Ulrika Lindwall, direktør i Plejmo.

PC og mobil - Chromecast følger

Plejmo er pt. tilgængelig på PC/Mac, smartphone, tablet samt Smart TV (mærker nævnes ikke). I løbet af foråret bliver tjenesten også tilgængelig på Chromecast, men der er endnu intet konkret at berette om Apple TV og spilkonsollerne.

Priserne starter på 3 kroner per film. Nyere film kan koste op til 49 kroner at leje. I løbet af foråret kommer der også tv-serier med på Plejmo.

Kig selv nærmere på sagerne på www.plejmo.dk.

Fakta om Plejmo
  • Plejmo tilbyder 2.500 filmtitler med et stort udbud af nye og gamle film og med en stor del nichefilm – fx artfilm. I maj vil antallet nå 6.000 og i september 8.000, når de to filmtjenester Film2home og Headwebs filmkataloger er fuldt integreret.
  • Plejmo tilbyder 654 nordiske film, heraf 385 svenske, 111 norske, 60 finske og 98 danske.
  • Plejmo ændrer priser afhængig af popularitet. Tjenesten kommer samtidig til at tilbyde en række gratis film.
  • Plejmo fungerer på følgende enheder: mobil, tablet, PC/Mac og smart-tv. Plejmo vil fungere med ChromeCast i slutningen af maj.
  • Plejmo har en offline-funktion, så man kan se film i fx bilen eller sommerhuset, hvor der kan være begrænset eller ingen internetadgang.
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

    25 Apr 2024 |

    1 million har oprettet login på DRTV

    25 Apr 2024 |

    Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

    25 Apr 2024 |

    Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

    24 Apr 2024 |

    Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

    24 Apr 2024 |

    Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

    24 Apr 2024 |