Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNy HDMI 2.0a standard tilføjer HDR-support - FlatpanelsDK

Ny HDMI 2.0a standard tilføjer HDR-support

09 Apr 2015 | Rasmus Larsen |

HDMI Forum har annonceret en opdatering af HDMI-standarden. Den nye HDMI 2.0a-specifikation tilføjer understøttelse af HDR - high dynamic range – der kommer til high-end-skærme fra de fleste producenter senere i år.

HDMI 2.0a understøtter HDR

HDR kan øge kontrasten og give mere spektakulære billeder på skærmen. Samsung har sendt den nye JS9505-skærm med HDR-understøttelse på markedet i visse lande og de andre producenter lancerer HDR-kompatible skærme henover sommeren.

HDMI 2.0 kabel


Branchen er endnu ikke blevet enig om en endelig standard for HDR endnu. Flere parter bidrager og med den seneste opdatering af HDMI-standarden er endnu en brik faldet på plads. HDMI 2.0a tilføjer nemlig understøttelse af HDR-formater i form af metadata. Det betyder i praksis, at en tv-skærm med HDMI 2.0a automatisk vil afgøre om der er HDR i det signal som modtages fra f.eks. en Blu-ray-afspiller. Skærme, der ikke er i stand til at vise HDR, ignorerer blot den ekstra metadata.

HDMI Forum tilføjer at; ”HDR-related updates include references to CEA-861.3, CEA’s recently published update of HDR Static Metadata Extensions.”

HDMI 2.0a har ingen relevans for dit nuværende tv, men det bliver et krav til HDR-kompatible skærme. Den nye specifikation sendes ud som en firmwareopdatering over internettet senere på året.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |