Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOLED muliggør buede sider på ny Galaxy S6 Edge - FlatpanelsDK

OLED muliggør buede sider på ny Galaxy S6 Edge

02 Mar 2015 | Rasmus Larsen |

På MWC i Barcelona løftede Samsung sløret for to nye flagskibs-modeller. En af dem er særskilt. S6 Edge har to buede sider, hvilket muliggøres af bøjelig OLED-teknologi, som Samsung netop nu udvikler og investerer milliarder i.

Et tegn på fremtiden

Samsung har skiftet gear og smidt det udskiftelige batteri, SD-kortlæser og andet på porten til fordel for et metal-og-glas-design, men først og fremmest er S6 Edge er særskilt pga. skærmteknologien i mobilen.

Mobilen har to buede sider; en slags fortsættelse af først Note Edge som havde én. Den oprindelige Edge kunne vise meddelelser, nyheder og en app-launcher på den buede del af skærmen. Det er ikke muligt på de lidt mindre buede sider på S6 Edge, men ur-funktionen er bibeholdt.

Galaxy S6 Edge


Den 5,1-tommer store skærm har en høj opløsning på 2560x1440 pixels. Den er formentlig stadig baseret på Samsungs non-RGB pixelmønste og Samsung har endnu til gode at svare på hvorfor vi har brug for buede skærmkanter på en telefon, men en vigtig pointe er, at skærme som disse nu kan produceres uden af ofre andre parametre. Det skal her understreges, at skærmen ikke blot er buet, men rent faktisk bøjelig, hvis man tager den ud af kabinettet.

S6 Edge er et tidligt og primitivt eksempel på, hvad bøjelige OLED-skærme kan muliggøre. Der er mange andre udfordringer, som skal løses. De andre komponenter er stadig ikke bøjelige og industrien bruger stadig i vid udstrækning stive materialer, men det står klart, at Samsung tror på, at bøjelige OLED-skærme kan ændre spillereglerne. Virksomheden er netop nu ved at bygge en OLED-fabrik til milliarder og en stor del af produktionen menes at være dedikeret til bøjelige OLED-skærme. LG investerer ligeledes store summer i den nye teknologi.

Producenterne integrerer i dag den nye skærmteknologi i enheder, som vi kender og ejer, men i de kommende år vil skærmteknologien muliggøre helt nye typer af enheder i takt med at industrien nytænker hvad der er muligt. Spændende tider.

Med S6 Edge vil Samsung sende et budskab. Den skal fremstilles og sælges i butikkerne i takt med, at Samsung øger produktionen af bøjelige skærme, men produktet til massemarkedet er Galaxy S6 med en flad skærm. Begge telefoner kommer på markedet d. 11. april.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |