Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung vil investere ca. 24 mia. kr. i ny OLED-fabrik - FlatpanelsDK

Samsung vil investere ca. 24 mia. kr. i ny OLED-fabrik

11 Feb 2015 | Rasmus Larsen |

Fabrikken skal producere de fantastiske OLED-skærme, men vil have hovedfokus på små og mellemstore skærme til håndholdte enheder. Den skal bygges imellem 2015-2017 og vil koste cirka 4 billioner Won, ifølge Reuters.

Primært til mindre skærme

LCD-teknologi bruges stadig i størstedelen af skærme i dag, men OLED betragtes af mange som fremtidens skærmteknologi. Samsung er i dag største på produktion af OLED, som de bruger i blandt andet deres egne telefoner.

Samsung OLED


Den nye fabrik skal bygges af Samsung Display, der er Samsungs datterfirma. De vil skyde hvad der svarer til cirka 24 milliarder danske kroner i projektet. Den skal angiveligt opføres i perioden fra 2015 og 2017. Typisk bygges disse fabrikker i faser, så masseproduktionen starter formentlig op før hele fabrikken står færdig.

Fabrikken skal dog primært producere små og mellemstore OLED-paneler til brug i telefoner og tablets, oplyser en talsmand fra Samsung overfor Reuters. Der vil blandt andet blive produceret ”buede” skærme, hvilket sandsynligvis betyder, at fabrikken kan producere bøjelige skærme. Planen er at begynde salg af OLED-skærme til andre mobilproducenter.

Koreanske Yonhap rapporterede i 2014, at Samsung ville bygge en ny OLED-fabrik, der skulle starte produktion i første halvdel af 2015. Det lader til at være denne fabrik, som Samsung nu har bekræftet overfor Reuters.

Det er muligt, at fabrikken i de senere faser vil kunne producere tv-skærme, men dette er ikke bekræftet.

Reuters beretter samtidig, at LG.Display forventes at investere imellem 1-1,2 billioner Won i deres OLED-fabrik i 2015.

- Kilde: Reuters

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Netflix' satsning på live-sport begynder at tage form

29 Mar 2024 |

Apple eksperimenterer med sport i 8K 3D

29 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |