Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonB&O hyrer angiveligt bank til at finde mulig køber - FlatpanelsDK

B&O hyrer angiveligt bank til at finde mulig køber

26 Jan 2015 | Rasmus Larsen |

Bang & Olufsen kæmper med økonomien i en sådan grad, at de overvejer at sælge virksomheden. Ifølge Ritzau’s kilder har de hyret investeringsbanken Carnegie til at undersøge mulighederne for salg eller partnerskab.

B&O undersøger mulighederne for salg

CEO Tue Mantoni er frustreret, for han mener, at den danske virksomhed har de bedste produkter på hylderne i meget lang tid. Alligevel skrumper omsætningen og overskuddet, der viste minus 95 millioner før skat i seneste kvartal. Det er blandt andet produktionen af Avant-tv’et som skaber problemer.

Bang & Olufsen har gennem en del år forsøgt at vende skuden, men indtil videre uden held. Virksomheden har forsøgt at flytte produktionen, ekspandere i Kina og har desuden fået indskudt yderligere kapital fra investorer. Det har ikke haft den ønskede effekt, hvorfor man nu overvejer et salg af den traditionsrige danske virksomhed.

BeoLab 18


Ifølge Ritzau og Berlingske har B&O hyret investeringsbanken Carnegie til at undersøge mulighederne for et salg eller et partnerskab med en af de store elektronikproducenter eller en kapitalfond, som har størrelsen til at føre B&O videre som en luksus-producent.

- ”B&O har en mulighed for at overleve. Men virksomheden skal passe på ikke at sætte sig mellem to stole og finde en partner, der ikke er stor nok og kraftig nok og ikke har en lang nok horisont. De skal finde en partner, som forstår, at det her kan tage tid”, siger Martin Roll, international brandrådgiver, til Berlingske.

B&O har ikke kommenteret på rygterne, men bestyrelsesformand Ole Andersen sagde for nylig, at alle muligheder er åbne.

- Kilde: Ritzau via Berlingske

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |