Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDR gør som Netflix - hel sæson frigives samtidig - FlatpanelsDK

DR gør som Netflix - hel sæson frigives samtidig

23 Dec 2014 | Rasmus Larsen |

Netflix-effekten ses tydeligt på det danske tv-marked her 2 år efter ankomsten. Hvad branchen tidligere kiggede lidt skævt til, tager de nu til sig. DR er den seneste til at frigive alle afsnit i en tv-serie på nettet før de vises på tv-kanalerne.

DR følger Netflix's eksempel

Anden sæson af tv-serien Bankerot skal vises hver søndag på DR2, men allerede nu kan du se samtlige afsnit via streaming på DR TV. Det markerer dermed også en milepæl for DR, der ellers hidtil har brugt tv-kanalerne som den primære rute til danskernes stuer.

Det er første gang, at DR lægger en hel sæson online. Det var Netflix der i sin tid forsøgte sig med modellen da de begyndte at producere egne tv-serier. Netflix vidste på baggrund af brugsmønstre, at seere foretræk at se mange afsnit i træk – noget som sidenhen er blevet døbt ”binge watching”. Næste skridt for Netflix bliver at gøre film tilgængelige online samtidig med biografpremieren.

Bankerot tv-serie


- ”Derfor forsøger vi os med forskellige måder at præsentere indholdet på for at få erfaringer med, hvordan brugerne tager imod det. Tilbuddet om forpremiere på alle afsnit af ’Bankerot’, inden den sendes på DR2, er et sådant forsøg, og vi er spændte på, hvordan brugerne tager imod det. Og så er det også en julegave til brugerne af DR TV, som får en fantastisk serie til juledagene.” lyder det fra Michael Arreboe fra DR Presse.

TV2 forsøgte sig for nylig med samme model med anden sæson af Tomgang, hvor alle afsnit blev frigivet samtidig på TV 2 Play. Det har været en fantastisk succes, melder TV 2.

- ”På Play gik det fantastisk godt. Indtil videre ligger vi på 800.000 visninger af ’Tomgang’ på Play, så det er vi meget på toppen over. Vi håber, at vi kommer op og rammer en million”, udtaler Sune Roland, kanalchef for TV 2 Play til DR.

Hele Bankerot sæson 2 kan ses online på DR TV nu via Smart TV (med HbbTV), PC/Mac, mobil og tablet. Til sommer udvides DR TV til PlayStation 3 og 4.

- Kilde: DR

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |