Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG annoncerer quantum dot UHD-TV med bedre farver - FlatpanelsDK

LG annoncerer quantum dot UHD-TV med bedre farver

16 Dec 2014 | Rasmus Larsen |

CES 2015 er ikke begyndt endnu, men LG har netop annonceret et nyt Ultra HD-tv med quantum dot teknologi. Quantum dots i skærmen bruges til at "forbedre farvepaletten og mætningen".

LG quantum dot UHD TV

Rygterne talt sandt. LG vil lancere et Ultra HD-tv med quantum dot teknologi i 2015, bekræfter LG i en pressemeddelelse. Tv’et er baseret på et IPS LCD-panel.

- “Quantum dot’s vibrant and vivid color reproduction capabilities brings LG’s LCD TVs to the next level when it comes to picture quality,” siger In-kyu Lee, chef for TV hos LG.

LG quantum dot UHD TV


Ultra HD-tv er i dag ikke i stand til at gengive den fulde farvepalette, som er en del af Ultra HD-standarden, navnlig Rec.2020. I stedet bruger både tv-producenter og filmindustrien den ældre Rec.709 farvepalette, der oprindeligt var tiltænkt HD-indhold og som kun indeholder omkring 36 % af det fulde farvespektrum i naturen.

LG siger, at deres quantum dot teknologi fungerer ved at ”udnytte nano-krystaller, der varierer i størrelse fra 2 til 10 nanometer." Hver dot – eller prik – kan udsende en forskellig farve og på den måde udvide farvepaletten på LCD-panelet. LG siger, at farvegengivelsen kan udvides med 30 % i forhold til konventionelle LCD-skærme, hvilket foreslår, at der ikke er tale om fuld Rec.2020.

LG forklarer endvidere, at deres quantum dot teknologi ikke indeholder cadmium eller andre giftige tungmetaller. Det har tidligere implementeringer af teknologien gjort.

Flere detaljer vil blive frigivet under CES 2015, som starter den 5. januar 2015. FlatpanelsDK er med i Las Vegas.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |