Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFlere mangler TV2 og TV3 hos YouSee - løsning på vej - FlatpanelsDK

Flere mangler TV2 og TV3 hos YouSee - løsning på vej

04 Dec 2014 | Rasmus Larsen |

YouSee foretog en stor kanalomlægning i tirsdags, hvor visse analoge kanaler udgik og de digitale blev flyttet rundt. En række YouSee-kunder mangler efterfølgende TV2, TV3 og Kanal 5. YouSee oplyser overfor FlatpanelsDK, at de med stor sandsynlighed har lokaliseret fejlen og at der arbejdes på at rette den.

Opdatering fra YouSee d. 5.12 kl. 14:30:
Fejlen på senderen, som gav problemer i Østjylland, er nu rettet, melder YouSee. Hvis folk oplever problemer i de resterende dele af landet, opfordres de til at tjekke deres antennekabler, installationer og fordelerbokse igennem, da der kan ske indstråling her. Der anbefales dobbeltafskærmede antennekabler.
YouSee har også haft teknikere siddende i callcenteret som registrerer, at mange husstandes problemer vedrører kanalsøgningen efter omlægningen (f.eks. forkert indtastning af netværks-ID eller søgning på analog i stedet for digital). Man har derfor lavet videoguides til alle de mest gængse tv-mærker. YouSee's videoguides kan findes her.

TV2, TV3 og Kanal 5 berørt

Mange kunder klager over manglende kanaler hos YouSee via deres Facebook-side og forskellige fora. YouSee’s tekniske afdeling siger, at tirsdagens kanalomlægning er den største omlægning til dato. Der er aldrig før blevet flyttet så meget rundt, og visse kanaler er flyttet til en ny frekvens, som ikke hidtil har været brugt.

Der er helt specifikt tale om TV2, TV3 og Kanal 5, som mange kunder mangler efter ændringerne. YouSee oplyser til FlatpanelsDK, at alle tre kanaler ligger på samme QAM og frekvens og at det derfor rammer netop de tre samtidig.

YouSee arbejder lige nu ud fra en teori om, at det er Hadsten-senderen tæt på Århus som skaber problemer. De klager, som YouSee har fulgt op på, peger i retning af, at det er kunder i den østlige del af Jylland der er ramt.

Problemet skyldes formentlig, at Hadsten-senderen modtager kraftig indstråling udefra og at denne stråling forstyrrer tv-signalet på den nye frekvens, som TV2, TV3 og Kanal 5 blev flyttet til for et par dage siden.

YouSee oplevede et lignende problem på Hedensted-senderen nær Vejle for nylig, hvor man løste indstrålingen og dermed seernes kanalproblemer. YouSee kan på nuværende tidspunkt ikke afvise, at andre sendere også er berørt af kanalomlægningen.

Det forventes, at fejlen er udbedret i aften, såfremt mistanken om Hadsten-senderen er korrekt. Oplever du problemer, skal du derfor blot væbne dig med tålmodighed. Du kan sandsynligvis ikke gøre noget i din ende af tv-signalet.

Oplever du også problemer? Så skriv evt. dit postnummer i kommentarfeltet herunder, så YouSee kan fejlsøge i dit område.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |

'Dune 2' kan nu købes og lejes i 4K Dolby Vision & Atmos – se priser

16 Apr 2024 |

Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

16 Apr 2024 |