Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle & andre investerer i mystiske Magic Leap - FlatpanelsDK

Google & andre investerer i mystiske Magic Leap

27 Oct 2014 | Rasmus Larsen |

Hvad er Magic Leap helt præcis? Ingen udefra ved det med sikkerhed, men Google og andre har netop investeret over 3 milliarder i selskabet, der påstår at kunne ”augmentere” objekter i fri luft omkring os, f.eks. feer og dyr.

Et mystisk selskab

På Magic Leap’s hjemmeside mødes du af dansende elefanter, feer og en hval, der svæver frit over mennesker på en strand. Du mødes også af ord såsom "the human brain is still the best display ever made" og "it’s time to bring magic back into the world". Der er et varemærke-tegn (TM) efter begge udsagn.

Magic Leap


Hvordan teknologien helt præcis fungerer, er uklart, men Wall Street Journal skriver, at der er tale om et hemmelighedsfuldt selskab fra Miami, som arbejder med visuel teknologi, og at de er ved at udvikle egne brille-agtige enheder. Det kan måske til forveksling lyde som Google Glass, men det er anderledes, ifølge kilderne. WSJ siger, at det er en slags enhed, som projicerer billedet ned på øjet, men andre hævder, at der er mere i teknologien end det.

Google og andre selskaber, herunder bl.a. Qualcomm, der laver mobilchips, Andreessen Horowitz, en investeringsfond indenfor teknologi, og Legendary Entertainment, et filmfinansieringsselskab, har netop investeret 542 millioner dollars i Magic Leap Inc. Google’s Sundar Pichai, chefen for bl.a. Android, indtræder direkte i bestyrelsen. Selskabet er vurderet til lige omkring 11 milliarder kroner – stort set det samme som Facebook betalte for Oculus Rift for nylig.

- “We are looking forward to Magic Leap’s next stage of growth, and to seeing how they will shape the future of visual computing,” sagde Sundar Pichai, Google til WSJ.

Hvis virksomheden kan skabe de oplevelser, som de lover; animerede objekter i omgivelserne omkring os, så kan det åbne helt nye oplevelsesscenarier. Med Google ombord er det besnærende at springe til konklusioner omkring virtuelle reklamer, men det tyder på, at der ligger langt større tanker til grund. I investeringsfonden finder vi jo f.eks. et selskab, der finansierer spillefilm. Kan der være tale om en ny underholdsningsform? Til film, spil og lignende?





Ingen udefra kan give et konkret svar, men insidere siger, at man skal se teknologien i aktion for at forstå den til fulde.

- “It was incredibly natural and almost jarring — you’re in the room, and there’s a dragon flying around, it’s jaw-dropping and I couldn’t get the smile off of my face,” sagde Thomas Tull, chef for Legendary Pictures, et filmfinansieringsselskab til WSJ.

Én ting er dog sikkert. Der er store penge på spil, og med den nye kapital vil Magic Leap investere i produktionsudstyr, som kan bringe reelle produkter ud på markedet ”relativt snart”. Lad os håbe, at teknologien får mere succes end Google Glass.

- Kilde: WSJ

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |