Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonVær opmærksom når du køber Ultra HD-tv - FlatpanelsDK

Vær opmærksom når du køber Ultra HD-tv

03 Oct 2014 | Rasmus Larsen |

Som Ultra HD-markedet har udviklet sig, føler vi, at det efterhånden er på sin plads at sætte ekstra fokus på denne debat. I jagten på lavere priser, springer visse tv-producenter ind i mellem over hvor gærdet er lavest. Så vær agtsom.

Ultra HD-tv som ikke kan vise Ultra HD

Kravene er egentlig klare nok. Branchen har sat sig fast på nogle ret uambitiøse specifikationer for Ultra HD-standarden, men der er trods alt sikkerhed for, at man køber sig noget der virker. De krav har været på plads siden 2012, så hvorfor har vi igennem hele 2013 og 2014 set Ultra HD-skærme der igen og igen falder under kravene?

I kapløbet om den bedste pris, må man ofre noget, siges det. Men er det virkelig en undskyldning?

Philips 6809 er et af de tv som du skal gå i en lang bue udenom


Et af minimumskravene er HDMI 2.0. Det er slået i sten i både Europa og USA. Et Ultra HD-tv uden HDMI 2.0 kan reelt ikke vise Ultra HD. Den opmærksomme vil måske notere, at Ultra HD-tv med den gamle HDMI 1.4 godt kan vise 4K i op til 30 billeder per sekund. Det er rigtigt, men Ultra HD-standarden dækker ikke kun over højere opløsning. Den dækker også over flere billeder per sekund for mere flydende video.

Et Ultra HD-tv uden HDMI 2.0 er som at tisse i bukserne for at holde varmen. Vil du gerne kunne se ældre og nuværende film, men undvære visse fremtidige? Vil du gerne kunne se visse tv-serier, men undvære visse fremtidige? Og vil du helt undvære PC-tilslutning og potentielt fremtidige spilkonsoller? Nej, vel?

Når man kigger fra helikopterperspektiv på markedet, er det ærgerligt hvordan man kan notere sig, at over halvdelen af de ”Ultra HD-tv” der sælges lige nu, falder igennem. Det er primært skærme fra mindre kendte brands, såsom Hisense, Pioneer, Changhong, Blaupunkt og Grundig. Men Philips har også den tvivlsomme ære af at have to modeller på listen.

Så næste gang du ser et Pioneer eller Philips ”Ultra HD-tv” på tilbud til 7000-8000 kroner, så husk på dette. Sig nej tak og vent lidt endnu – eller køb et Full HD tv, som både fås billigere og bedre for pengene.

HEVC-understøttelse - efterfølgeren til MPEG4 - kan også være værd at få med, men kan altid tilføjes via en boks, hvis tv'et har HDMI 2.0.

Vi opdaterer løbende denne liste i forummet over Ultra HD-tv som du bør undgå. Den har netop fået en større opdatering.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |