Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTCL: Kinesiske tv med dansk design - FlatpanelsDK

TCL: Kinesiske tv med dansk design

29 Sep 2014 | Rasmus Larsen |

Hvad sker der når kinesiske produkter får dansk design? Det finder vi muligvis ud af i de kommende år. Flemming Møller Pedersen har arbejdet for Bang & Olufsen siden 1984, men i januar 2014 rykkede han til Kina og TCL. Det første resultat af bestræbelserne så vi på IFA.

Dansk design på kinesiske tv

Flemming Møller Pedersen har, ifølge LinkedIn, arbejdet hos Bang & Olufsen fra 1984 helt frem til oktober 2013 i en række forskellige stillinger. I januar 2014 rykkede han til Shenzhen i Kina som Vice President for TCL Multimedia. Hvis du ikke kender TCL, så er du undskyldt da de ikke har gjort meget væsen af sig på disse kanter, men de kalder sig selv for verdens 3. største tv-producent. Nu vil de gerne ekspandere i Europa.

Der er tale om en tv-skærm, som måske nok er en tand for stor til den typiske danske stue, men ikke desto mindre er det første konkrete resultat af, at Flemming Møller Pedersen er rykket til Kina. TCL viser ”verdens første buede 110-tommer Ultra HD-tv” frem.

TCL med dansk design


TCL brugte det gigantiske tv til at skabe opmærksomhed omkring sig selv på IFA tidligere på måneden. Tv’et står på en fod af beton og en slags trælameller, som også pryder bagsiden af det kæmpestore tv. I venstre side af foden sidder en subwoofer, i midten en centerhøjttaler og i højre en motor, så tv’et kan dreje.

Der er tydelig nordisk inspiration i designet, men teknologien indeni er kinesisk.

TCL med dansk design


Og amerikansk software

TCL producerer selv deres tv-paneler i Kina og de mener, at de efterhånden har halet ind på de etablerede spillere i branchen. Brugerfladen på tv-skærmene skal derimod fremover være baseret på Roku-platformen - og det er måske ikke helt dumt. Roku er i dag nærmeste konkurrent til Apple TV og meldte for nylig, at de nu har også 1800 apps på deres platform og har 10 millioner bokse stående ude i de amerikanske og engelske stuer.

Den nordiske designtradition var også at finde i en af de mere moderate tv-modeller fra TCL. Det mindre ”Pebble TV” har samme kombination og sten og træ. Den lille runde sten er foden på tv’et og bag trælamellerne findes højttalerne.

TCL med dansk design


TCL sælger pt. tv-skærme under navnet Thomson i Danmark, men fra næste år vil vi begynde at se fladskærms-tv med TCL-logoet i Danmark.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |